Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αιτήσεις υπαγωγής σε Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής Συνδρομής σε απόρους

Από τις 15 Ιουλίου έως τις 5 Αυγούστου 2015

Η Κοινωνική Σύμπραξη ΠΕ Θεσσαλονίκης - Ανατολικό Τμήμα στο πλαίσιο της υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD) απευθύνει ανοικτή πρόσκληση στους δυνητικά ωφελούμενους της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, προκειμένου να υποβάλλουν από τις 15 Ιουλίου έως τις 5 Αυγούστου 2015, τις αιτήσεις υπαγωγής στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει οριστεί Επικεφαλής Εταίρος (δικαιούχος) της Σύμπραξης, μετά από σχετική πρόσκληση του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος.

Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) υποστηρίζει Εθνικά Συστήματα μέσω των οποίων διανέμονται στους απόρους τρόφιμα ή / και διάφορα βασικά υλικά, όπως είδη οικιακού καθαρισμού, προσωπικής υγιεινής και ρουχισμός, ενώ οργανώνει και δραστηριότητες σχετικές με τη συλλογή, μεταφορά, αποθήκευση και διανομή των υλικών και στηρίζει συνοδευτικά μέτρα που συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των απόρων.

Η αίτηση η οποία θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά, είτε ιδιωτικά με χρήση των κωδικών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (TAXIS), είτε μέσω των Εταίρων, επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης του Ν. 1599/1986 και θα είναι προσβάσιμη από ηλεκτρονική εφαρμογή προσαρτημένη στην ιστοσελίδα https://www.idika.org.gr/teba/ από την ημέρα έναρξης της προθεσμίας υποβολής (15η Ιουλίου).

Ως οικονομικό έτος αναφοράς των κριτηρίων επιλογής των ωφελούμενων ορίζεται το 2015, λαμβάνονται δηλαδή υπ’ όψιν οι φετινές φορολογικές δηλώσεις, που αφορούν στη χρήση του 2014.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ