Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χαλκιδική: Φεστιβάλ με 700 χορευτές από τη Βόρεια Ελλάδα! (φωτό)

700 χορευτές και χορεύτριες από Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη και Πιερία ξεσήκωσαν τη Νέα Προποντίδα

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Βορείου Ελλάδος, που διοργάνωσε ο Δήμος Νέας Προποντίδας κι ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο: ''Καλώς ανταμωθήκαμε.. στο Δήμο Νέας Προποντίδας'' την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015 στο Δημοτικό Στάδιο Νέας Τρίγλιας.

Διαβάστε επίσης

Θεσσαλονίκη: 3 ταράτσες της πόλης γίνονται δωρεάν θερινά σινεμά!

Θεσσαλονίκη: Η εξόρυξη χρυσού από τις Σκουριές στην 5η Μπιενάλε! (φωτό)

Η τεράστια επιτυχία σφραγίστηκε από τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου στο  Δημοτικό Στάδιο Νέας Τρίγλιας κι επίσης από τη μεγάλη συμμετοχή των χορευτικών συγκροτημάτων. 36 χορευτικά συγκροτήματα από το Δήμο Νέας Προποντίδας, τη Χαλκιδική, τη Θεσσαλονίκη, την Πιερία και πάνω από 700 χορευτές και χορεύτριες απέδειξαν τις αξίες της παράδοσης και του λαϊκού μας πολιτισμού.

Υπό το φως της πανσελήνου χορευτές και χορεύτριες όλοι μαζί χόρεψαν, τραγούδησαν και ανάδειξαν τα έθιμα του τόπου μας. Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας κ. Μανώλης Καρράς καλωσόρισε τα χορευτικά συγκροτήματα κι επισήμανε το σκοπό του φεστιβάλ που δεν είναι άλλος από τη συνάντηση και γνωριμία μεταξύ των χορευτικών συγκροτημάτων, την προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, τη διατήρηση και διάδοση της παράδοσής μας. Για το Δήμο Νέας Προποντίδας η βραδιά ήταν ιδιαίτερα σημαντική αφού η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη σε ένα σπουδαίο άνθρωπο που προσέφερε απλόχερα τις γνώσεις και ικανότητές του σε όλους εμάς που κατοικούμε εδώ, αλλά και πέρα από τα όρια του Δήμου μας: τον κύριο Σωτήριο Σαπουντζή.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην ξεχωριστή και μεγάλη αγάπη του Σωτήρη Σαπουντζή για τη μουσική, τον πολιτισμό και την τοπική αυτοδιοίκηση και παρέδωσε τιμητική πλακέτα στη σύζυγό του.

Στο τέλος της εκδήλωσης όλοι ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι από το θέαμα και την εξαιρετική φιλοξενία που τους προσφέρθηκε, υποσχέθηκαν να ξαναανταμώσουμε στο Δήμο Νέας Προποντίδας.

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας και ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού ευχαριστούν θερμά τα χορευτικά συγκροτήματα για τη συμμετοχή τους, τους επαγγελματίες και τις εταιρείες που στήριξαν αυτή την προσπάθεια, τους εθελοντές και όλους όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ.

Δείτε φωτογραφίες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ