Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Εντυπωσιακό και πιο γρήγορο το νέο μονοθέσιο του ΑΠΘ! (φωτό)

Το νέο αγωνιστικό μονοθέσιο ART 15 της ομάδας Formula του ΑΠΘ περνάει σε νέα εποχή

Σε νέα εποχή περνά το αγωνιστικό μονοθέσιο της ομάδας Formula του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) Aristotle Racing Team (ART), το οποίο, με σημαντικές αλλαγές στη σχεδίασή του, θα συμμετάσχει στον Διεθνή Διαγωνισμό Formula Student στο Varano (πίστα κοντά στο Μιλάνο), στις 11 Σεπτεμβρίου 2015.

Το ART 15 φέρει νέο πλαίσιο, καθώς και αεροδυναμικά βοηθήματα, που το καθιστούν πιο ελαφρύ και γρήγορο. Συγκεκριμένα, το σωληνωτό πλαίσιο αποτελεί παρελθόν για το αγωνιστικό μονοθέσιο του ΑΠΘ, δίνοντας τη θέση του στο πιο στιβαρό και ανθεκτικό monocoque chassis.

Η επίσημη παρουσίαση του ART 15, που είναι προάγγελος του εξολοκλήρου ανανεωμένου και καινοτόμου ART 16, το οποίο σχεδιάζεται ήδη, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 19:00, στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. του ΑΠΘ.

Η ομάδα που θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό στην Ιταλία αποτελείται από 12 άτομα, ενώ στη νέα ομάδα, που έχει ήδη σχηματιστεί από το καλοκαίρι, για να προετοιμάσει τη μελέτη και τον σχεδιασμό του επόμενου αγωνιστικού μονοθέσιου συμμετέχουν 30 φοιτητές.

"Η ομάδα πέρυσι συμμετείχε σε τρεις αγώνες και ήταν και οι τρεις επιτυχημένοι. Επιστρέφοντας από την Ιταλία, όπου με τις αλλαγές που ενσωματώθηκαν στο ΑRT 15 ευελπιστούμε σε ακόμη πιο βελτιωμένες επιδόσεις, η ομάδα θα συζητήσει για τους επόμενους στόχους της και τους αγώνες που θα συμμετάσχει" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο φοιτητής του ΑΠΘ και μέλος της ομάδας Aristotle Racing Team (ART) Εύθυμης Κουτσουνάνος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ