Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

17χρονος μαθητής από τη Θεσσαλονίκη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων

Ο Αλέξανδρος Μωραΐδης συμμετείχε στην 4η Διεθνή Διάσκεψη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων στη Σαραγόσα

Στην 4η Διεθνή Διάσκεψη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων, στη Σαραγόσα της Ισπανίας, έδωσε το «παρών» πρόσφατα ο μαθητής της Γ’ Λυκείου του Αριστοτελείου Κολλεγίου, Αλέξανδρος Μωραΐδης. 

Ο 17χρονος μαθητής από τη Θεσσαλονίκη είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων και ορίστηκε να εργαστεί σε ειδική επιτροπή, η οποία διαπραγματεύτηκε ένα ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα για όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτό των αστέγων.

Σήμερα 4,1 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι επισήμως άστεγοι, ενώ την ίδια στιγμή 11 εκατ. σπίτια είναι άδεια. Το θέμα αυτό  προτάθηκε και  αναδείχτηκε από την κ. Laure Steinville, από την Γαλλία, προκειμένου να γίνουν βήματα για την διαμόρφωση κοινής πολιτικής για την αντιμετώπισή του.

Έπειτα από σκληρή δουλειά, έρευνα σε στοιχεία κάθε χώρας της Ε.Ε. και σε ιδιαιτερότητες των κρατικών τους νόμων,  η επιτροπή πρότεινε και κατάφερε να ψηφιστούν τελικά, μέτρα εφικτά, προσαρμοσμένα στις συνθήκες της κρίσης άμεσα εφαρμόσιμα σε κάθε μια από της χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

O θεσμός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων (European Youth Parliament ) αποσκοπεί στο να δώσει σε μαθητές Λυκείου την ευκαιρία να αποκτήσουν μια πολύτιμη εκπαιδευτική εμπειρία μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα που ενισχύουν την κατάρτιση των μελλοντικών ευρωπαίων πολιτών και συμβάλλουν στην κατανόηση του τρόπου λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στα προγράμματα αυτά, οι νέοι ευρωπαίοι εκφράζουν ελεύθερα τις προσωπικές τους απόψεις, ενώ καλούνται να πάρουν θέση πάνω σε επίκαιρα θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ