Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Ημερίδα απασχόλησης αύριο στη ΔΕΘ

Θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του έργου «Πολιτισμός: Η δημιουργική πλευρά της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης στη Θεσσαλονίκη»...

Τα αποτελέσματα του έργου «Πολιτισμός: Η δημιουργική πλευρά της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης στη Θεσσαλονίκη» θα παρουσιάσει η ΔΕΘ-Helexpo σε ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 14 Οκτωβρίου και ώρα 16:00 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν.Γερμανός». Ο εθνικός εκθεσιακός φορέας είναι εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Πολιτισμός-Ανάπτυξη-Απασχόληση» που υλοποιεί το εν λόγω έργο, στο πλαίσιο του Τοπικού Σχεδίου για την Απασχόληση (ΤΟΠΣΑ).

Στόχος της ημερίδας είναι η διάχυση των αποτελεσμάτων του έργου, στο πλαίσιο της επιτυχούς ολοκλήρωσής του και της συμβολής του στην τοπική κοινωνία. 

Το έργο «Πολιτισμός: Η δημιουργική πλευρά της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης στη Θεσσαλονίκη»  είχε ως στόχο την προετοιμασία των ανέργων-ωφελουμένων που επιλέχθηκαν, ώστε να ιδρύσουν επιχειρήσεις, να προωθηθούν για απασχόληση σε επιχειρήσεις, αλλά και σε θέσεις απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, με τη συμμετοχή τους σε δράσεις επαγγελματικής κατάρτισης-επιμόρφωσης, συμβουλευτικής πληροφόρησης και επιχειρηματικής υποστήριξης, αλλά και δικτύωσης με πολιτιστικούς φορείς και επιχειρήσεις.

Στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη, «Πολιτισμός-Ανάπτυξη-Απασχόληση», εκτός από τη ΔΕΘ-Helexpo, συμμετέχουν επίσης ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Επιτροπή Ερευνών ΑΠΘ, ο Οργανισμός  Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, η ΕΣΗΕΜΘ, το Ολυμπιακό Μουσείο, το ΚΕΚ ΣΕΒΕ-ΣΒΒΕ-ΔΕΘ, το Κέντρο Παιδείας και Πολιτισμού και η Γνώση Αναπτυξιακή ΑΜΚΕ.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από Εθνικούς Πόρους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη