Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Στόχος η πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας και κάτω από την Τσιμισκή!

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης αναζητά πόρους για να χρηματοδοτήσει την συνέχεια της πεζοδρόμησης στην Αγία Σοφίας

Τα σημερινά εγκαίνια του πεζόδρομου στην Αγίας Σοφίας (δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τις εκδηλώσεις για σήμερα), όπως διαμορφώθηκε μετά τις εργασίες ανάπλασης στο τμήμα από την οδό Μακένζι Κινγκ έως την Τσιμισκή, καθώς και στους κάθετους άξονες Αγίας Θεοδώρας και Γεωργίου Σταύρου, έκρυβαν μία αποκάλυψη: Ο Δήμος σχεδιάζει την πεζοδρόμηση και κάτω από την Τσιμισκή!

Τα επίσημα εγκαίνια του έργου πραγματοποιούνται με ολοήμερα χάπενιγκ, εκδηλώσεις, διαγωνισμούς και πολλή μουσική για τους καταστηματάρχες και τους κατοίκους της πόλης. Την ίδια ώρα η διοίκηση του Δήμου δηλώνει πως αναζητά τρόπους να χρηματοδοτηθεί και η συνέχεια της πεζοδρόμησης, στο κομμάτι από την Τσιμισκή έως και την παραλιακή Λεωφόρο Νίκης.

Στον αναπλασμένο χώρο βρέθηκαν το πρωί ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Θανάσης Παππάς και Πέτρος Λεκάκης, ο δημοτικός σύμβουλος, Ανδρέας Κουράκης, και ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Χρήστος Νικολόπουλος. Απουσίαζε, λόγω ασθένειας, ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο πεζόδρομος παραδόθηκε σε χρήση τον περασμένο Ιούλιο, ενώ η μελέτη στην οποία στηρίχτηκε η ανάπλαση προέκυψε ως συνέχεια και εξέλιξη της πρότασης που απέσπασε το πρώτο βραβείο στον σχετικό πανελλήνιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό.

Το έργο ήταν αρχικού προϋπολογισμού 2,18 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό το οποίο διαμορφώθηκε στα 1,18 εκατομμύρια, έπειτα από έκπτωση που επιτεύχθηκε στο πλαίσιο διαγωνισμού που προκηρύχθηκε από το Δήμο Θεσσαλονίκης. Οι παρεμβάσεις εντάσσονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου και χρηματοδοτήθηκαν μέσω ΣΑΤΑ (Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

eurojackpot
Eurojackpot: Αυτό είναι το νέο παιχνίδι που κάνει τα όνειρα... πραγματικότητα

Ήρθε και στην χώρα μας για να κάνει τα όνειρα μας πραγματικότητα! Το Eurojackpot με τα τεράστια έπαθλα ξεκίνησε και στην Ελλάδα,...

Eurojackpot: Αυτό είναι το νέο παιχνίδι που κάνει τα όνειρα... πραγματικότητα