Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Ποινή 16,5 χρόνια στον άνδρα που πυροβόλησε την γυναίκα του

Η υπόθεση με τον πυροβολισμό της γυναίκας σε ανθοπωλείο της Τούμπας είχε προκαλέσει σοκ στη Θεσσαλονίκη

Ποινή κάθειρξης 16,5 ετών επιβλήθηκε σήμερα από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον άνδρα που είχε αποπειραθεί να σκοτώσει την εν διαστάσει σύζυγό του, τον Νοέμβριο του 2014.

Η υπόθεση του 50χρονου άνδρα που προσπάθησε να σκοτώσει την γυναίκα του μέσα σε ανθοπωλείο είχε προκαλέσει σοκ στην κοινωνία της Τούμπας και της Θεσσαλονίκης. Σήμερα, ο δράστης καταδικάστηκε σε 16 χρόνια για την αιματηρή επίθεση σε βάρος της πρώην γυναίκας του. Ο δράστης είχε εισβάλει στο ανθοπωλείο με καραμπίνα, πυροβόλησε την γυναίκα του, η οποία εργαζόταν στο κατάστημα, και έπειτα προσπάθησε να αυτοπυροβοληθεί. Στον δράστη επιβλήθηκε ποινή έξι μηνών για οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Ο δράστης κρίθηκε ένοχος ομόφωνα, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβίαση του νόμου για οπλοκατοχή και οπλοχρησία, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Ζήτησε συγνώμη

Η 48χρονη κατόρθωσε -ως εκ θαύματος- να μείνει ζωντανή, παρότι δέχθηκε τραύματα στο πρόσωπο από πυροβολισμούς με καραμπίνα, ενώ μετά το περιστατικό ο κατηγορούμενος ταμπουρώθηκε στο ανθοπωλείο, επιχειρώντας να βάλει τέλος στη ζωή του.

Αστυνομικοί, φτάνοντας στο σημείο, τον βρήκαν αναίσθητο, πεσμένο στο έδαφος, με χτυπήματα στο κεφάλι, που προκάλεσε ο ίδιος, πιθανότατα, με το κοντάκι του όπλου. Όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, αιτία της πράξης του, ήταν η συνεχής απόρριψή του από την 48χρονη, από τη στιγμή -μάλιστα- που αποφάσισε να τον εγκαταλείψει.

Ο ίδιος, έκανε λόγο για απαξίωση που υφίστατο, περιγράφοντας μία κατάσταση που έθιγε τον εγωισμό του. Τη συγκεκριμένη μέρα, κατέθεσε ότι κάλεσε τη γυναίκα στο τηλέφωνο και της πρότεινε να επισκεφθούν την κόρη τους στην Καβάλα, αλλά εισέπραξε αρνητική απάντηση.

«Τρελάθηκα, θόλωσα, έγινε θηρίο», είπε απολογούμενος, ενώ ζήτησε συγγνώμη από την 48χρονη και τις κόρες του, δηλώνοντας μετανιωμένος για ό,τι συνέβη.

Αίσθηση προκάλεσαν όσα είπαν οι δύο θυγατέρες του, που, εξεταζόμενες από το δικαστήριο, περιέγραψαν τον 50χρονο ως δύσκολο και αυστηρό άνθρωπο που ασκούσε ψυχολογική βία σε βάρος τους. Χαρακτηριστική είναι η ανατριχιαστική περιγραφή της μίας κόρης για συγκεκριμένο περιστατικό που βίωσε κατά τα παιδικά της χρόνια.

Το δικαστήριο τον έκρινε τελικά ομόφωνα ένοχο, χωρίς να του αναγνωρίσει ελαφρυντικό, ενώ μετά την ετυμηγορία ο 50χρονος επέστρεψε στις φυλακές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ η Θεσσαλονίκη σήμερα με 2 στάσεις – Ποιες ώρες απεργούν
Στάση εργασίας από τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων για την εργατική Πρωτομαγιά
Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ η Θεσσαλονίκη σήμερα με 2 στάσεις – Ποιες ώρες απεργούν