Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν διαδικτυακό φροντιστήριο για μαθητές γυμνασίου-λυκείου!

Ο δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την «ΑΡΝΟΣ» προσφέρει δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα για Γυμνάσιο και Λύκειο – Τι πρέπει να ξέρετε

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού δια του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, μετά την αποδοχή της δωρεάς-χορηγίας της εταιρείας «ΑΡΝΟΣ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΠΕ», θέτει σε λειτουργία για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα του Διαδικτυακού Κοινωνικού Φροντιστηρίου, προσφέροντας διαδικτυακά δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες καθώς και ανέργων και πολυτέκνων οικογενειών, για τη σχολική περίοδο 2015 – 2016 (μέχρι 30-6-2016). Το πρόγραμμα απευθύνεται στους μαθητές οι γονείς των οποίων είναι δημότες ή κάτοικοι του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η «ΑΡΝΟΣ ΕΠΕ», με έτος ίδρυσης το 1985 και ύστερα από μια μακρόχρονη και δυναμική παρουσία στο χώρο της εκπαίδευσης, ίδρυσε το Public School, έναν εκπαιδευτικό ιστότοπο όπου ο μαθητής μπορεί να παρακολουθεί και να κατανοεί από την οθόνη του υπολογιστή του τη διδακτέα ύλη του σχολικού βιβλίου, με τρόπο απλό, κατανοητό και στοχευμένο. Ελαχιστοποιώντας το χρόνο μετακινήσεων σε συνδυασμό με άλλες δραστηριότητες των παιδιών τους, οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν δίπλα στα παιδιά τους το μάθημα ώστε να έχουν πλήρη γνώση της ποιότητας και της διαδικασίας εκπαίδευσης, με μηδενικό κόστος.

Συγκεκριμένα, το Κέντρο Online Εκπαίδευσης “ΑΡΝΟΣ” θα προσφέρει δωρεάν διδασκαλία σε βίντεο τα παρακάτω:

1.- Φροντιστηριακό e-μάθημα Γυμνασίου

Περιλαμβάνει με έναν κωδικό χρήσης διδασκαλία για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου, 9.000 μαθημάτων σε βίντεο (θεωρία-μεθοδολογία-λυμένες ασκήσεις), τεστ αξιολόγησης και διαγωνίσματα on-line καθώς και λύσεις των ασκήσεων σε όλα τα μαθήματα των σχολικών βιβλίων.

2.- Φροντιστηριακό e-μάθημα Λυκείου

Περιλαμβάνει με έναν κωδικό χρήσης διδασκαλία για όλες τις τάξεις του Λυκείου, 10.000 μαθημάτων σε βίντεο (θεωρία-μεθοδολογία-λυμένες ασκήσεις), τεστ αξιολόγησης και διαγωνίσματα on-line και λύσεις θεμάτων εξετάσεων και Πανελλαδικών.

3.- Γνωστοποίηση δωρεάν πρόσβασης στο πρόγραμμα e-δημοτικό, Οικουμενικό σχολείο ΑΘΗΝΑ

Το e-δημοτικό Οικουμενικό σχολείο ΑΘΗΝΑ παρέχεται εντελώς δωρεάν σε κάθε χρήστη της ιστοσελίδας της χορηγού www.arnos.gr, που περιλαμβάνει διδασκαλία πλέον των 10.000 μαθημάτων τις δραστηριότητες, τις εργασίες και όλες τις ασκήσεις των σχολικών βιβλίων.

4.- Πρόσβαση των προγραμμάτων του ΑΡΝΟΣ ΕΠΕ από τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες

Το πρόγραμμα «Διαδικτυακό Κοινωνικό Φροντιστήριο» θα προσφέρεται και σε όλες τις Βιβλιοθήκες του Δήμουγια την εξυπηρέτηση των αναγνωστών μαθητών Γυμνασίου – Λυκείου και των γονέων τους που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο από το σπίτι τους. Επίσης στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στο Πρόγραμμα Εκπαιδευτικών Παροχών του ΑΡΝΟΣ ΕΠΕ για την εξυπηρέτηση φοιτητών Ε.Α.Π. και Α.Π.Θ. καθώς και του ευρύτερου ακαδημαϊκού κοινού.

Σήμερα, Δευτέρα 2 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Μ. Αναγνωστάκη» του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης (Βασ. Γεωργίου Α 1) συνάντηση με την επιστημονική ομάδα του Κέντρου Online Εκπαίδευσης “ΑΡΝΟΣ” προκειμένου να ενημερωθεί το κοινό σχετικά με τη λειτουργία του προγράμματος καθώς και να δοθούν διευκρινίσεις για ερωτήματα και απορίες που τυχόν θα τεθούν. Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στα τηλέφωνα του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και   Αθλητισμού : 2310 841109 και 2310 841198.

Την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μπορούν να συμπληρώσουν οι γονείς μαθητών Γυμνασίου-Λυκείου πατώντας εδώ.

Για πληροφορίες για την πρόσβαση στο Κέντρο Online Εκπαίδευσης “ΑΡΝΟΣ” από τις Βιβλιοθήκες πατήστε εδώ.

Για πληροφορίες για την πρόσβαση στο Πρόγραμμα Εκπαιδευτικών Παροχών του Κέντρου Online Εκπαίδευσης “ΑΡΝΟΣ” για την εξυπηρέτηση φοιτητών Ε.Α.Π. και Α.Π.Θ. καθώς και του ευρύτερου ακαδημαϊκού κοινού στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης πατήστε εδώ.

Για την πρόσκληση πατήστε εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Θεραπευτικές ενδείξεις για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου με κάνναβη
Επιστημονική εκδήλωση για τη φαρμακευτική κάνναβη θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου
Θεσσαλονίκη: Θεραπευτικές ενδείξεις για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου με κάνναβη
Θεσσαλονίκη: «Σε κίνδυνο Κορώνεια και Βόλβη» - Ερώτηση Μυλόπουλου στην ΠΚΜ
Ερώτηση της παράταξης «ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας» για τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας και υποβολή προτάσεων για την αποκατάσταση των...
Θεσσαλονίκη: «Σε κίνδυνο Κορώνεια και Βόλβη» - Ερώτηση Μυλόπουλου στην ΠΚΜ