Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Νέες ράμπες για ΑΜεΑ στα πεζοδρόμια

Σύμβαση για τη βελτίωση της προσβασιμότητας των πεζοδρομίων και οριοθέτηση θέσεων στάθμευσης υπέγραψε ο δήμος

Η σύμβαση για τη βελτίωση της προσβασιμότητας των πεζοδρομίων, με τη δημιουργία ραμπών για ΑμεΑ και την οριοθέτηση θέσεων στάθμευσης σε οδικούς άξονες της πόλης, υπογράφηκε χθες, Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015, ανάμεσα στον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάση Παππά και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας.

Το έργο περιλαμβάνει εργασίες στις οδούς 25ης Μαρτίου, Μάρκου Μπότσαρη, Πέτρου Συνδίκα, καθώς και παρεμβάσεις ανασχεδιασμού πολυσύχναστων διαβάσεων σε τοπικές οδούς όλων των Δημοτικών Κοινοτήτων, για την ασφάλεια και διευκόλυνση της κυκλοφορίας πεζών και για την εξυπηρέτηση των ατόμων με κινητικά προβλήματα στους κοινοχρήστους χώρους.

Μέσω των συγκεκριμένων παρεμβάσεων αναμένεται να καταργηθούν οι υψομετρικές διαφορές και να εξομαλυνθούν οι αναπόφευκτες διαφορές στάθμης των πεζοδρομίων με τα οδοστρώματα με την κατασκευή κεκλιμένων επιπέδων (ραμπών) στις διασταυρώσεις των οδών. Παράλληλα, στόχος είναι να απομακρυνθούν τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα με την επέκταση των πεζοδρομίων στις διασταυρώσεις των οδών και τη δημιουργία εσοχών στάθμευσης, καθιστώντας τα πεζοδρόμια και τις διαβάσεις προσβάσιμα και ασφαλή για την κίνηση των πεζών.

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 12 μήνες, με κόστος 252.000,00 €.

Το έργο εντάσσεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης για το 2015.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ