Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Καιρός στη Θεσσαλονίκη: Τα πρώτα κρύα – Πέφτει η θερμοκρασία

Πέφτει η θερμοκρασία σήμερα Δευτέρα (30/11) στη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Ελλάδα

Αρκετό κρύο θα έχουμε σήμερα, Δεύτερα (30/11), στη Θεσσαλονίκη με την ΕΜΥ να προβλέπει πως η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Από χθες, το απόγευμα Κυριακής το τσουχτερό κρύο είχε αρχίσει να γίνεται αισθητό. Πάντως, δεν προβλέπονται βροχές και θα υπάρξει ηλιοφάνεια, οπότε τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της ημέρας η θερμοκρασία δεν θα πέσει από τους 12 βαθμούς.

Συνολικά, σε όλη τη χώρα με πολλές ώρες ηλιοφάνειας θα κυλήσουν οι πρώτες ημέρες της νέας εβδομάδας. Τη  Δευτέρα 30 Νοεμβρίου ο καιρός στις περισσότερες περιοχές προβλέπεται αίθριος. Βροχές θα σημειωθούν στη νοτιοανατολική νησιωτική Ελλάδα, που όμως γρήγορα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με ένταση 4 με 6 και από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα τοπικά μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 14 βαθμούς, ενώ θα φτάσει στα κεντρικά και τα νότια στους 16 με 18.    

Πιο αναλυτικά:     

Στη Θράκη και στη Μακεδονία προβλέπονται ηλιοφάνεια, αλλά  και κρύο. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 12 με 14 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά προβλέπονται λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 και από το απόγευμα 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει κατά τόπους στους 17 βαθμούς, όμως το πρωί και το βράδυ θα κάνει κρύο παντού.   

Στην Πελοπόννησο προβλέπονται πολλές ώρες ηλιοφάνειας και το πρωί κατά τόπους ομίχλη. Ο υδράργυρος θα δείξει έως τους 16 με 18 βαθμούς.                                                              

Στα Κύθηρα θα πνέουν άνεμοι 3 με 4 μποφόρ.

Στην Κρήτη και στη Γαύδο θα έχουμε βροχές, που θα σταματήσουν το μεσημέρι και, βοριάδες 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει, στη βόρεια Κρήτη  έως τους 16 βαθμούς και στη νότια Κρήτη και τη Γαύδο μέχρι τους 18.

Στα Δωδεκάνησα οι βροχές θα σταματήσουν τα ξημερώματα. Οι άνεμοι το μεσημέρι θα  ενισχυθούν μέχρι τα 7 μποφόρ.

Στις Κυκλάδες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες προβλέπονται παροδικές νεφώσεις. Οι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 4 με 5 και στις ανατολικές Κυκλάδες και το Ικάριο 6 μποφόρ.                                                                              

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, όμως η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει, στα πεδινά τους 16 και στα ορεινά τους 11 βαθμούς.

Στην Αττική θα έχουμε ηλιοφάνεια, αλλά και κρύο. Τα θερμόμετρα στην Αθήνα θα δείξουν από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με ένταση 3 με 5 μποφόρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ