Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη Food Festival: Αυτά είναι τα 5 πιάτα σύγχρονης κουζίνας που ξεχώρισαν!

Περισσότερα από 50.220 άτομα εισήλθαν στην ιστοσελίδα του 5ου THESSALONIKI FOOD FESTIVAL και ψήφισαν το πιάτο που τους άρεσε...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση «Η σύγχρονη κουζίνα της Θεσσαλονίκης - New entries» στο πλαίσιο του 5ου THESSALONIKI FOOD FESTIVAL που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Για μία εβδομάδα, από τις 27 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου 2015, όσοι επισκέφθηκαν τα 40 εστιατόρια που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, γεύτηκαν τα πιάτα που οι σεφ πρότειναν ως τα αντιπροσωπευτικά της σύγχρονης κουζίνας της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια επέλεξαν τις συνταγές που ξεχώρισαν γι’ αυτούς.

Περισσότεροι από 50.220 θεσσαλονικείς εισήλθαν στην ιστοσελίδα του 5ου THESSALONIKI FOOD FESTIVAL και ψήφισαν το πιάτο που τους άρεσε. 

 Τα πιάτα που ξεχώρισαν

Οι πέντε προτάσεις που ξεχώρισαν ήταν:

γεμιστά κολοκυθάκια με αυγολέμονο σε μορφή ιταλικού ριζότο αρωματισμένου με άνιθο, του Δημήτρη Τσανανά ("Avenue 48", MET Hotel)

ψαρονέφρι με κοκκάρι και sauce μελιού, του Θανάση Μαρκόπουλου (Κιούπια-Κουζίνα)

 βουβαλίσιος καβουρμάς με ζοχιά και πιρουνάτη χτυπητή, του Παναγιώτη Ξάνθη (Αγορά-ΕΡΓΟΝ)

 χοιρινό φιλέτο με μανιτάρια, σάλτσα μελιού με φασκόμηλο και ψητά καραμελωμένα κυδώνια, του Ιωάννη Αραμπατζή (Παπαρούνα)

μελωμένη πανσέτα με πουρέ μελιτζάνας και μους φέτας, του Χρήστου Βενίδη (Μασσαλία)

Παράλληλα, σε ανοιχτή για το κοινό εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, στον πολυχώρο Ergon-Αγορά, έγινε η παρουσίαση περισσότερων αντιπροσωπευτικών πιάτων της σύγχρονης κουζίνας της Θεσσαλονίκης. Οι παρευρισκόμενοι γεύτηκαν τα πιάτα των σεφ Ανδρέα Κλαβδιανού, Νίκου Τζούμα, Λευτέρη Αθανασόπουλου, Παναγιώτη Ξάνθη και του pastry chef Φίλιππου Μπαντή. Οι Food Sherlocks, Ειρήνη και Νάσια Πασχαλέρη, παρουσίασαν μια εφαρμογή για smartphones με τα σημεία διατροφής ειδικών ομάδων πολιτών και τουριστών και ο Σύλλογος «Δράση για την Κοιλιοκάκη» το χάρτη που δημιούργησε υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, με τα σημεία πώλησης προϊόντων και εστιατορίων τροφίμων χωρίς γλουτένη.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει μέσα στο 2016  στην έκδοση  του δεύτερου κατά σειρά γαστρονομικού οδηγού της πόλης, που θα περιλαμβάνει όλες τις συνταγές των εστιατορίων που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη δράση.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις του 5ου THESSALONIKI FOOD FESTIVAL στην ιστοσελίδα: http://foodfestival.thessaloniki.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τραγωδία στα Τέμπη: Έρευνα για το «μπάζωμα» - Προθεσμία 20 ημερών
Προθεσμία 20 ημερών ώστε να γίνει γνωστό, ποιο ή ποια πρόσωπα βρίσκονταν στον χώρο του δυστυχήματος από τις πρώτες ημέρες και μέχρι και την επίστρωση...
Τραγωδία στα Τέμπη: Έρευνα για το «μπάζωμα» - Προθεσμία 20 ημερών
Θεσσαλονίκη: Η πλατεία Ευόσμου «μεταμορφώνεται» σε ανοιχτό μπασκετικό πολυχώρο
Η μεγάλη γιορτή του μπάσκετ 3×3 που απευθύνεται σε όλους και όλες, ανεβαίνει για δεύτερη φορά στη Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη: Η πλατεία Ευόσμου «μεταμορφώνεται» σε ανοιχτό μπασκετικό πολυχώρο