Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Τιμήθηκαν τρία μέλη ΔΕΠ του ΠΑΜΑΚ

Από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για τη συναυλία που έδωσαν στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης

Εκδήλωση προς τιμήν των τριών μελών ΔΕΠ του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης (Μ.Ε.Τ.) της Σχολής Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών πραγματοποιήθηκε σήμερα από τις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με αφορμή την εξαιρετικά σημαντική συναυλία που δόθηκε πρόσφατα στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης, η οποία ήταν ειδικά αφιερωμένη στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, το DCINY (Distinguished Concerts International New York) παρουσίασε στις 20 Νοεμβρίου 2015, στο Carnegie Hall, τον Έλληνα συνθέτη Ντίνο Κωνσταντινίδη, επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Μ.Ε.Τ. του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σε μια βραδιά προς τιμήν του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με μουσική εμπνευσμένη από τη Μεσόγειο.

Η εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία, όπως την παρουσίασε το γνωστό εξειδικευμένο ηλεκτρονικό έντυπο New York Concert Review στην ιστοσελίδα του:

http://nyconcertreview.com/tag/distinguished-concerts-international-new-york-dciny-presents-the-music-of-dinos-constantinides-in-review/

Στη συναυλία συμμετείχαν τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Μ.Ε.Τ. του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Καθηγητής Δημήτριος Χανδράκης (Βιολί), Καθηγητής Δημήτριος Πάτρας (Τσέλο), Αναπληρωτής Καθηγητής Αθανάσιος Ζέρβας (Σαξόφωνο).

Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, αναγνωρίζοντας τη σημαντική προσφορά τους στην προβολή και καταξίωση του Ιδρύματος, τους τίμησαν σήμερα, προσφέροντάς τους επαίνους και βιβλία των Εκδόσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Τους επαίνους επέδωσε στους τιμώμενους ο Πρύτανης, καθηγητής Αχιλλέας Ζαπράνης, ενώ στην εκδήλωση έλαβαν μέρος ο Αναπληρωτής Πρύτανη, αναπληρωτής καθηγητής Ιορδάνης Ελευθεριάδης, ο Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών, καθηγητής Ηλίας Κουσκουβέλης και ο Πρόεδρος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης αναπληρωτής καθηγητής Ευγένιος Πολίτης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ