Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Γνωρίστε τον κόσμο του debate μέσω ενός δωρεάν workshop

Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στο ΠΑΜΑΚ, θα λυθούν οι απορίες (και η γλώσσα) σου!...

Ο Ρητορικός Όμιλος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Ρητορική Εταιρεία Ελλάδος και με την υποστήριξη του E.Δι.Σ.Ε.Ο.- Εργαστήριο Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, διοργανώνουν την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 17:30 έως 21:00 ένα διαδραστικό Workshop δημόσιας ομιλίας, που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τηλεδιάσκεψης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Λίγες μέρες πριν από την έναρξη της μεγαλύτερης διοργάνωσης σχετικά με την επιχειρηματολογία διεθνώς, του Παγκόσμιου Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Debate "Thessaloniki WUDC 2016", οι διοργανωτές του, μαζί με τους υπεύθυνους του Ρητορικού Ομίλου, δίνουν την ευκαιρία στον κόσμο της Θεσσαλονίκης να έρθει σε επαφή με τον κόσμο του debate, μέσω ενός εισαγωγικού workshop το οποίο θα καλεί τους συμμετέχοντες να επιδοθούν σε παιχνίδια γνώμης και δόμησης δημοσίου λόγου.

Το workshop απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, και θα περιλαμβάνει διαδραστικές δραστηριότητες ομιλίας και επιχειρηματολογίας, προσεκτικά συντονισμένες από τους διοργανωτές του.

Η ρητορική είναι ένα πολύτιμο εκπαιδευτικό - και όχι μόνο εργαλείο- που επιτρέπει στο άτομο να δομεί τη σκέψη και το λόγο του καλύτερα και στηρίζει τον εποικοδομητικό διάλογο.

Σε παγκόσμια κλίμακα, το άθλημα του debate προσελκύει το ενδιαφέρον δεκάδων χιλιάδων φοιτητών, μερικοί από τους οποίους θα βρεθούν στην Θεσσαλονίκη από τις 27 Δεκεμβρίου ως τις 4 Ιανουαρίου, διαγωνιζόμενοι στο Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα. Οι αγώνες που θα διεξαχθούν στις 2 Ιανουαρίου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης καθώς και οι τελικοί που θα πραγματοποιηθούν στις 3 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης είναι ανοιχτοί στο κοινό με ελεύθερη είσοδο.

Workshop Δημόσιας Ομιλίας

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015, 17:30 – 21:00

Αίθουσα Τηλεδιάσκεψης Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Είσοδος ελεύθερη

e-mail επικοινωνίας: [email protected]

https://www.facebook.com/events/1225862754094600/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ