Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Μήνυση για την δυσοσμία στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος κατέθεσε μήνυση για την αποπνικτική ατμόσφαιρα στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε σήμερα ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου κ. Βασίλης Τσακαλίδης με αφορμή την αφόρητη και αποπνικτική κατάσταση και τα φαινόμενα έντονης δυσοσμίας που παρουσιάζονται στην ευρύτερη περιοχή του δήμου και ιδιαίτερα στη Δημοτική Κοινότητα Ελευθερίου Κορδελιού.

Η κατάσταση είναι ανυπόφορη και οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία είναι τεράστιοι, καθώς το φαινόμενο της έντονης οσμής και της δυσφορίας των κατοίκων του δήμου εντείνεται, προκαλώντας την αγανάκτηση των δημοτών. Ειδικότερα σήμερα σε ολόκληρη την περιοχή του τοπικού διαμερίσματος Ελευθερίου  Κορδελιού η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, με αποτέλεσμα πολλοί δημότες να παρουσιάσουν δυσφορία, αναπνευστικά  προβλήματα και τσούξιμο στα μάτια.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρο Σούλα το πρόβλημα της δυσοσμίας λαμβάνει το τελευταίο διάστημα ανεξέλεγκτες διαστάσεις, γεγονός που έχει θέσει τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου σε κατάσταση συναγερμού. Μάλιστα ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς την Περιφέρεια και τις αρμόδιες αρχές, απαιτώντας την ανεύρεση των αιτιών πρόκλησης των έντονων οσμών αλλά και της λήψης άμεσων μέτρων για την επίλυση του προβλήματος.

“Η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και πρέπει επιτέλους να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι για την προστασία της δημόσιας υγείας και τη λήψη μέτρων προστασίας του περιβάλλοντος. Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε την περαιτέρω υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας και αυτήν την ύστατη στιγμή καλούμε τους υπευθύνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους!” τόνισε ο   Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη