Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Σχηματίστηκε ήδη το δέντρο από γάλα στην Αγίας Σοφίας! (ΦΩΤΟ)

Παρά τους δύσκολους καιρούς, ο κόσμος ανταποκρίθηκε στην δράση των Γιατρών του Κόσμου η οποία συνεχίζεται μέχρι το βράδυ...

Ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο από γάλα έχει ήδη σχηματιστεί στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας αφού, από το πρωί, πολλοί είναι οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Γιατρών του Κόσμου.

 

Στόχος της δράσης που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης μέχρι τις 10 το βράδυ, είναι να συγκεντρωθεί εβαπορέ γάλα το οποίο θα μοιραστεί σε άπορες οικογένειες της πόλης.

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί και μουσική εκδήλωση, με την ομάδα κρουστών του προγράμματος εναλλακτικής θεραπείας εξαρτημένων ατόμων «ΑΡΓΩ», η οποία θα δώσει εορταστικό τόνο στην σημαντική αυτή δράση, που πραγματοποιείται από το 2012.

Στη δράση συμμετέχουν ακόμη οι εθελοντικές ομάδες «Αγάπη χωρίς Σύνορα» και «ThessalonikiNext2U».

Όπως δήλωσε στο typosthes.gr η Σοφία Γκαρανέ, Διευθύντρια των Γιατρών του Κόσμου Θεσσαλονίκης, παρόλο που ζούμε σε δύσκολους καιρούς, η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ μεγάλη, γεγονός πολύ αισιόδοξο. Πέρυσι από την αντίστοιχη δράση συλλέχθηκαν περίπου 7.500 κουτιά γάλα.

Πολλοί είναι και οι μαθητές που από το πρωί βρέθηκαν στο σημείο. Κάποια από τα παιδιά μάλιστα έχουν ζωγραφίσει τα κουτιά και έτσι το δέντρο έχει και «στολίδια».

Οι εθελοντές των Γιατρών του Κόσμου βρίσκονται στο σημείο για να παραλάβουν το γάλα που θα φέρετε, να το συσκευάσουν σε κούτες και να τις τοποθετήσουν επάνω στο δέντρο. Μετά το τέλος της δράσης, οι κούτες θα μεταφερθούν  στα πολυιατρεία των Γιατρών του Κόσμου στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Πτολεμαίων 29Α, ώστε να μοιραστούν κατόπιν σε περίπου 500 οικογένειες με παιδιά.

Όσοι το επιθυμούν, μπορούν επίσης να συνεισφέρουν με τρόφιμα μακράς διάρκειας, για τη στήριξη των δομών σίτισης του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στο σημείο μπορείτε επίσης να στηρίξετε το έργο της ΜΚΟ αγοράζοντας κάρτες, κούπες, στυλό κ.ά. 

Οι Γιατροί του Κόσμου είναι μια διεθνής ανθρωπιστική, Μη Κυβερνητική Οργάνωση, που στόχος της είναι η παροχή ιατρικής βοήθειας σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, προωθώντας την ισότητα στην πρόσβαση υπηρεσιών υγείας. Όπως μας είπε η κ. Γκαρανέ, το πολυιατρείο της Θεσσαλονίκης που λειτουργεί με εθελοντική προσφορά, επισκέπτονται κατά μέσο όρο 1.500 άνθρωποι το μήνα, Έλληνες και αλλοδαποί, χωρίς διάκριση. Η ίδια σημείωσε ότι την τελευταία τριετία έχει αυξηθεί το ποσοστό των Ελλήνων μεσαίας αστικής τάξης, που έχουν χάσει τις δουλειές τους. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ