Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πώς θα γιορτάσει τα Θεοφάνεια η Θεσσαλονίκη

Αγιασμός υδάτων και κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο Θερμαϊκό, σε λίμνες, αλλά και σε κολυμβητήρια

Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

Με τη θεία Λειτουργία στις 8 αύριο το πρωί στον Ι.Ν. Αγ. Γρηγορίου του Παλαμά, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Άνθιμου θα ξεκινήσει η γιορτή των Θεοφανείων στο δήμο Θεσσαλονίκης. Η τελετή αγιασμού των υδάτων θα γίνει στην Παλιά Παραλία.

Εορτασμός των Φώτων στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Με την ευχή να φωτιστούν οι καρδιές και να επέλθει η πνευματική αναγέννηση όλων των πιστών μέσω του λυτρωτικού μηνύματος της βάπτισης του Χριστού, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών τιμά και φέτος με τη δέουσα θρησκευτική κατάνυξη τη μεγάλη γιορτή των Θεοφανείων.

Υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως, σήμερα πραγματοποιούνται δύο τελετές αγιασμού των υδάτων και κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στις Δημοτικές Ενότητες Συκεών και Νεάπολης.

Ειδικότερα, στη Δ.Ε. Συκεών η τελετή αγιασμού των υδάτων έχει προγραμματιστεί για αύριο στις 11 το πρωί στο Δημοτικό Κολυμβητήριο (Λεχόβου 7, περιοχή Κρυονερίου) από τον Ι.Ν. Αγίων Χαραλάμπους και Χριστοφόρου Συκεών. Στη Δ.Ε. Νεάπολης η αντίστοιχη τελετή θα αρχίσει στις 11.30 το πρωί στη δημοτική πισίνα (περιοχή Στρεμπενιώτη) από τους Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως. Μουσικά θα συνοδεύσουν οι Φιλαρμονικές του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών.

Στο δημοτικό κολυμβητήριο Παύλου Μελά

Με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία και την τελετή αγιασμού των υδάτων και κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στο Κολυμβητήριο της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης στην Άνω Ηλιούπολη, θα τιμηθεί η Εορτή των Θεοφανείων στο Δήμο Παύλου Μελά.

Το πρόγραμμα του εορτασμού έχει ως εξής:

-06.00 π.μ. - 11.00 π.μ. Όρθρος, Θεία Λειτουργία, Μέγας Αγιασμός στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία, όπου θα χοροστατήσει ο πατέρας Τιμόθεος.

-11.00 π.μ. Έξοδος της Πομπής από τον Ιερό Ναό υπό τη συνοδεία της φιλαρμονικής ορχήστρας της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης "ΙΡΙΣ" και τη διεύθυνση του μαέστρου Άγγελου Καραπινίδη. Οι παρευρισκόμενοι θα κατευθυνθούν πεζοί στο Δημοτικό Κολυμβητήριο και εκεί οι πιο τολμηροί θα βουτήξουν στα νερά για να πιάσουν το Σταυρό και να λάβουν την ευλογία του ιερωμένου.

 

Στην Καλαμαριά

Θεία Λειτουργία θα γίνει το πρωί στην Ιερά Μητρόπολη Καλαμαριάς. Στις 11 θα γίνει ο αγιασμός των υδάτων στο Ναυτικό Όμιλο στο Καραμπουρνάκι, στις 11.45 στην Αρετσού και 12.15 στους Ναυτοπρόσκοπους. Στη μία κόψουν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους οι χειμερινοί κολυμβητές του δήμου στην πλαζ Αρετσούς.

Στο δήμο Λαγκαδά

 

Στους Ιερούς Ναούς του Δήμου Λαγκαδά θα τελεστεί ο Μέγας Αγιασμός των Υδάτων.

Στις 8 το πρωί θα γίνει στον Λαγκαδά, στην έδρα του δήμου, Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη.

Στις 10:00 με 10:45 π.μ. θα γίνει η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού των Υδάτων και στις 11πμ η Τελετή Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στο ανοικτό κολυμβητήριο των Λουτρών.

Λίγο αργότερα, στις 11.30 στη Δημοτική Ενότητα Κορώνειας, θα γίνει Τελετή Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού, συγκεκριμένα στο πάρκο της λίμνης Κορώνειας, στον Άγιο Βασίλειο.

Στο δήμο Βόλβης

 

Από παλαιότερο εορτασμό των Θεοφανείων στη Μικρή Βόλβη

Στο δήμο Βόλβης ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος θα βρίσκεται στις 12:15 στην Ασπροβάλτα για τον εορτασμό των Θεοφανείων.

Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης θα είναι στις 12:30 στη Μικρή Βόλβη (λίμνη Βόλβης). Μαζί τους θα παραστεί και ο δήμαρχος Βόλβης κ. Διαμαντής Λιάμας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ