Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Αυτοί είναι οι αριστούχοι μαθητές του δήμου Νεάπολης-Συκεών (ΦΩΤΟ)

Βραβεύτηκαν ενόψει του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών

• Δημήτρης Αποστολίδης, Απόστολος Αργυρός, Μηνάς-Μάριος Κόντης, Δημήτρης Γαβρίδης: Πανελλήνια διάκριση στον Διαγωνισμό Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών και πρόκριση στην 14η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών που θα γίνει στο Ταρτού της Εσθονίας(Πειραματικό Λύκειο Νεάπολης),

• Δημήτρης Αναστασιλάκης: Ένας από τους τέσσερις μαθητές που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στην 47η Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας(Πειραματικό Λύκειο Νεάπολης),

• Ξενοφών Παπαδόπουλος, μαθητής που επιλέχθηκε ως η καλύτερη ελληνική συμμετοχή η οποία εκπροσώπησε τη χώρα μας στο Διεθνή Διαγωνισμό YoungReportersfortheEnviroment(Πειραματικό Λύκειο Νεάπολης),

• Βραβείο Πρωτότυπης Δημιουργίας στο 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό, που διοργάνωσε η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση, στους μαθητές της Δ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης,

• Γιώργος Γιαννούλης(ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Πεύκων)και Ιωάννης Αϋφαντής(4ο Δ.Σ. Πεύκων), μαθητές, που στο πλαίσιο βράβευσης μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, βραβεύονται για την προσπάθεια και το ήθος που επέδειξαν στη διάρκεια φοίτησής τους στο σχολείο.

Οι μαθητές αυτοί, αλλά και πολλοί άλλοι, που φοιτούν σε Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια των Συκεών, της Νεάπολης, των Πεύκων και του Αγίου Παύλου βραβεύονται από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών, στο πλαίσιο των τεσσάρων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, με αφορμή τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών.

Στα πρόσωπα των παιδιών αυτών, αλλά και στα πρόσωπα των γονιών τους και των εκπαιδευτικών, ο δήμος αναγνωρίζει και επιβραβεύει την αριστεία, τιμά την καθημερινή τους προσπάθεια, υποστηρίζει τον αγώνα τους να προοδεύσουν, να αποκτήσουν εφόδια, να μορφωθούν. Από την πλευρά της, η δημοτική αρχή κάνει το μέγιστο δυνατό ώστε να δημιουργεί, να πολλαπλασιάζει και να ενισχύει συνεχώς τις προϋποθέσεις εκείνες που θα βοηθούν τα παιδιά να είναι απερίσπαστα και αφοσιωμένα στο στόχο τους για καλύτερη εκπαίδευση και μόρφωση.

«Πιστεύουμε ότι το μέλλον του τόπου μας εξαρτάται από το επίπεδο και την ποιότητα της μόρφωσης των παιδιών μας. Η απαραίτητη προίκα που πρέπει όλοι μας -γονείς, εκπαιδευτικοί, δήμος- να εξασφαλίσουμε για τα παιδιά μας είναι η καλή τους μόρφωση, η διαπαιδαγώγησή τους, τα εφόδια, οι αξίες , οι αρχές και τα ιδανικά, για να μπορέσουν τα παιδιά μας να σταθούν με εφόδια και αξιώσεις στο στίβο της ζωής», τόνισε ο δήμαρχος Νεάπολης-ΣυκεώνΣίμος Δανιηλίδηςκατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε στις δυο πρώτες εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών που έγιναν στη Δ.Ε. Νεάπολης και τη Δ.Ε. Συκεών, κατά τις οποίες απονέμονται τιμητικές διακρίσεις σε συνολικά 650 αριστεύσαντες και πρωτεύσαντες μαθητές .

Σε πρωινή βάρδια

Ο κ. Δανιηλίδης υπενθύμισε ότι η εκδήλωση αυτή για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών ήταν η πρώτη εκδήλωση που καθιερώθηκε τον Γενάρη του 1995, την πρώτη χρονιά που ανέλαβε τη διοίκηση του δήμου.

«Αυτό που κάναμε από τότε ήταν να ξεκινήσουμε τον αγώνα για να πραγματοποιηθεί αυτό που σήμερα θεωρείται δεδομένο κι αυτονόητο στην κοινωνία του πρώην δήμοΣυκεών, αλλά τότε ήταν άπιαστο όνειρο: να κάνουμε όλα τα σχολεία να λειτουργούν σε πρωινή βάρδια. Μετάαπό πολυετείς αγώνες το καταφέραμε. Τα τελευταία χρόνια έχει μείνει μόνο ένα σχολείο σε απογευματινή βάρδια, το ΕΠΑΛ, κι αυτό εξαιτίας άλλων παραγόντων και σίγουρα όχι με υπαιτιότητα του δήμου», τόνισε ο Σ.Δανιηλίδης και συνέχισε: «Ο αγώνας αυτός είχε πολλές και μεγάλες δυσκολίες. Η ιστορία της ανέγερσης των 12-13 σχολικών κτιρίων που κατασκευάστηκαν στο δήμο μας συνάντησε λυσσαλέα αντίδραση καταπατητών και άλλων κάθε είδους συμφερόντων που δεν επιθυμούσαν την ανέγερση σχολείων. Με τον κοινό αγώνα της διοίκησης του δήμου, των γονέων και της εκπαιδευτικής κοινότητας, τα καταφέραμε. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η απαραίτητη επένδυση που πρέπει να γίνει σε αυτή την χώρα είναι η επένδυση στην παιδεία».

Ο δήμαρχος έκανε αναφορά στα λόγια της Μελίνας Μερκούρη ότι η βαριά βιομηχανία και το μέλλον της Ελλάδας πρέπει να βασίζεται στην παιδεία και τον πολιτισμό. Αναφέρθηκε, δε, στο παράδειγμα των σκανδιναβικών χωρών, που αν και μικρότερες από την Ελλάδα, φιγουράρουν στην πρώτη θέση της παγκόσμιας αξιολόγησης των εκπαιδευτικών τους συστημάτων. «Εδώ και 50 χρόνιαοι χώρες αυτές έκαναν την επιλογή τους, αποφάσισαν ότι το επίπεδο της πατρίδας τους εξαρτάται από την μόρφωση των παιδιών τους. Κι επιβεβαιώθηκαν. Πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους», είπε ο κ. Δανιηλίδης προσθέτοντας ότι «στις χώρες αυτές την ευθύνη για τα θέματα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν οι δήμοι, οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, κάτι που δεν είναι διόλου τυχαίο».

«Με πρώτη προτεραιότητα την Παιδεία και την εκπαίδευση των παιδιών μας, δίνουμε αγώνα και συνεχίζουμε αφειδώς την προσπάθεια για ακόμη καλύτερες υποδομές, για ακόμη καλύτερα σχολικά κτίρια, για ακόμη πιο άρτιο εξοπλισμό. Το χρωστάμε στη νέα γενιά, που αξίζει και δικαιούται καλύτερες συνθήκες, καλύτερο επίπεδο στη μόρφωση», τόνισε ο κ. Δανιηλίδης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης-Συκεών, και Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα ΠαιδείαςΜιχάλης Βουλγαρίδης επισήμανε ότι «η γιορτή αυτή καθιερώθηκε εδώ και χρόνια για να τιμά τους αριστούχους μαθητές, αλλά και τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς. Θέλουμε να γνωρίζουν ότι θα είμαστε δίπλα τους και θα προσφέρουμε και τώρα και αργότερα, όταν θα βγουν στο στίβο της ζωής».

Σήμερα στη Δ.Ε. Πεύκων

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο από τη Δ.Ε. Νεάπολης με ομιλητή τον πρωτοπρεσβύτερο, και καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ., π. Ιωάννη Σκιαδαρέση, για να συνεχισθούν χθες στη Δ.Ε. Συκεών με ομιλητή τον πρωτοπρεσβύτερο, και διδάκτορα Ιστορίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., π. Βασίλειο Μήλιο, οι οποίοι ανέδειξαν το έργο των τριών μεγάλων Πατέρων της Εκκλησίας, των Γραμμάτων και του Πολιτισμού.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται σήμερα, Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, με την εκδήλωση στη Δ.Ε. Πεύκων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Κολλέγιο ΔΕΛΑΣΑΛ (Αίθουσα Εκδηλώσεων) στις 6 μ.μ., με ομιλητή τον ομότιμο καθηγητή Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. Πέτρο Βασιλειάδη, για να ολοκληρωθεί αύριο, Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, στη Δ.Ε. Αγ.Παύλου (Δημοτικό Γυμναστήριο Αγ.Παύλου, τέρμα Ανθέων με περιφερειακή), στις 6 μ.μ., με ομιλήτρια την καθηγήτρια αρχαίων ελληνικών στο τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘΆννα Κόλτσιου-Νικήτα.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο site του δήμου Νεάπολης - Συκεών:









ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιταλία: Με εισιτήριο 5 ευρώ η είσοδος στη Βενετία - Η πόλη χρεώνει τους τουρίστες
Θέλει να περιορίσει τον μαζικό τουρισμό και να αυξήσει τον αριθμό των επισκεπτών που θέλουν να διανυκτερεύσουν
Ιταλία: Με εισιτήριο 5 ευρώ η είσοδος στη Βενετία - Η πόλη χρεώνει τους τουρίστες
Πάμε Στοίχημα: Προκαλεί σουηδικό Over στο 2.10
Παρόλο που η ποικιλία σε αγώνες στο ποδοσφαιρικό πρόγραμμα της Πέμπτης (25/04) δεν είναι τεράστια, είναι μεγάλο το στοιχηματικό ενδιαφέρον που...
Πάμε Στοίχημα: Προκαλεί σουηδικό Over στο 2.10