Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Κοντά σε ακτοπλοϊκή σύνδεση με Σμύρνη – Τι γίνεται με Σποράδες

Έρχεται συμφωνία με την Τουρκία για ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σμύρνης

Όλο και πιο κοντά βρίσκεται η ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων για την ακτοπλοιϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 19 Φεβρουαρίου θα βρεθεί στην Θεσσαλονίκη αντιπροσωπεία από τη Σμύρνη, συμπεριλαμβανομένου του δημάρχου της πόλης, με κυρίαρχο ζήτημα την ακτοπλοϊκή σύνδεση των δύο πόλεων.

Μάλιστα, ο Γ. Μπουτάρης είπε πως η συμφωνία θα «σφραγιστεί» στην παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην Σμύρνη τον ερχόμενο Μάρτιο, όταν και θα βρεθεί στην Τουρκία για την συνάντησή του με τον ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου. «Θα υπογραφεί σύμβαση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για σύνδεση με φέρι, αλλά και για άλλα πολλά ζητήματα», είπε ο Δήμαρχος.

Στη συνέχεια, έκανε μνεία στο πόσο απαραίτητη είναι η ανάδειξη νέων ακτοπλοϊκών συνδέσεων, λέγοντας πως για το θέμα θα συζητήσει με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Ναυτιλίας την ερχόμενη εβδομάδα. Στόχος είναι να ξεπαγώσουν τα σχέδια για ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με Σποράδες και Κρήτη. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ