Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τραγωδία με 27 νεκρούς σε ναυάγιο στο Αιγαίο, στις ακτές της Τουρκίας

Ανάμεσά τους 11 παιδιά - Η νέα τραγωδία σημειώθηκε καθώς ένα μικρό πλοίο με 40 επιβάτες έπλεε προς τη Λέσβο

Τουλάχιστον 27 πρόσφυγες, ανάμεσά τους 11 παιδιά, έχασαν τη ζωή τους τη Δευτέρα στο Αιγαίο, στις ακτές της δυτικής Τουρκίας, όταν ναυάγησε το πλεούμενο με το οποίο προσπαθούσαν να φθάσουν στα ελληνικά νησιά, ανακοίνωσε το τουρκικό Λιμενικό Σώμα.

Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 24 νεκρούς. Η νέα τραγωδία σημειώθηκε καθώς ένα μικρό πλοίο με 40 επιβάτες έπλεε προς τη Λέσβο, σύμφωνα με το τουρκικό λιμενικό.

Τέσσερις άνθρωποι διασώθηκαν, ενώ οι υπόλοιποι επιβαίνοντες συνεχίζουν ακόμη να αγνοούνται παρά τις έρευνες που διεξάγουν πολλά πλοία κι ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, η ομάδα των προσφύγων ακολούθησε αυτήν την πορεία για να παρακάμψει τις περιπόλους που κάνουν μέλη της στρατοχωροφυλακής κατά μήκος των ακτών.

Το πλεούμενο ναυάγησε στα ανοικτά της πόλης Εντρέμιτ (Αδραμύττιο) της βορειοδυτικής επαρχίας Μπαλίκεσιρ.

Το νέο ναυάγιο σημειώθηκε την ημέρα που η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ έκανε μια σύντομη επίσκεψη εργασίας στην Άγκυρα για να πιέσει την τουρκική κυβέρνηση, προκειμένου να μειωθεί η ροή προσφύγων και μεταναστών προς την Ευρώπη.

Έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, η κ. Μέρκελ ανακοίνωσε ότι οι δύο χώρες θα ζητήσουν τη συμβολή του NATO, του οποίου είναι αμφότερες μέλη, για την αποτελεσματικότερη επιτήρηση των τουρκικών ακτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ