Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Τα 6 must υγιεινά σημεία στην πόλη!

Έξι ξεχωριστά σημεία της πόλης που αξίζει να επισκεφθείς

Αφέσου σε ένα υγιεινό ταξίδι στην πόλη της Θεσσαλονίκης!
Όμορφα ζωντανά μοντέρνα στέκια , εκλεπτυσμένα μαγαζιά όπου μπορείς να βρεις παραδοσιακά προϊόντα αλλά και όλα τα νέα trend της κατσαρόλας και υγείας ταιριάζουν; Και όμως στη Θεσσαλονίκη, που έχουμε τη φήμη των καλοφαγάδων, πλέον μπορείς να απολαμβάνεις εξίσου υγιεινά και γευστικά τόσο πιάτα όσο και ροφήματα και να ψωνίζεις τα υλικά για το καθημερινό σου τραπέζι απαλλαγμένα από χημικά αλλά και γλυκά όλο γλύκα χωρίς ζάχαρη ή γλουτένη. Και αν δε μπορείς να τα βγάλεις πέρα μόνος σου για το ποια είναι η ιδανική διατροφή για εσένα και την οικογένειά σου υπάρχουν οι ειδικοί για να σε καθοδηγήσουν σωστά! Αφέσου σε ένα υγιεινό ταξίδι στην πόλη της Θεσσαλονίκης!

1. Όταν σκέφτεσαι χυμό σκέφτεσαι «Join the Juice»

Ένας χώρος διαφορετικός και μοντέρνος που διαθέτει λογιών φρούτα και συστατικά για να προσθέσεις στους χυμούς ή τα smoothies σου, όπως η γύρη, το τζίντζερ και η γλουταμίνη αλλά και υπέροχες επιλογές σε σαλάτες, αχνιστά sandwich, μπάρες ενέργειας καθώς και υψηλής ποιότητας καφές που θα σου δώσουν ευεξία για να συνεχίσεις ή να αρχίσεις την ημέρα σου με κέφι.

Πρωτότυποι συνδυασμοί φρούτων με ονόματα που σε προσκαλούν να τους δοκιμάσεις και που δεν θα σταματήσεις να επιστρέφεις για να βουτήξεις στις ανεξάντλητες επιλογές που σου δίνονται από την κεφάτη ομάδα του Join the Juice!

Γιαούρτια που στολίζονται με παχύρευστο μέλι και πλουμιστά φρούτα για ένα υγιεινό σνακ που δίνει άνιση μάχη με την υπογλυκαιμία και κερδίζει με χάρη, οχυρώνοντας παράλληλα τον οργανισμό με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Αν επίσης έχεις κάποια αλλεργία ή ακολουθείς ειδική διατροφή μη διστάσεις να ρωτήσεις για τις επιλογές που έχεις στη διάθεσή σου καθώς το Join the Juice έχει πάρει στάμπα από τους καλύτερους διαιτολόγους της πόλης!

Ένα υπέροχο νεανικό στέκι με χαρακτήρα που θα γίνει η αφορμή για να εντάξεις τα φρούτα στο καθημερινό σου διαιτολόγιο!

Πλέον το Join the Juice έχει αποκτήσει αδερφάκι για να απολαμβάνεις παράλληλα με τις υγιεινές γευστικές του προτάσεις και τη θέα του Θερμαϊκού!

INFO

Καταστήματα: 

  1. Π.Π. Γερμανού  10  
  2. Λεωφόρος Νίκης 73

Τηλέφωνα: 2310265754 (Π.Π Γερμανού) και 2310250792 (Λεωφόρος Νίκης 73)

  • Δευτέρα-Σάββατο: 8:00 π.μ. - 10:00 μ.μ. 
  • Κυριακή: 10:00 π.μ. - 10:00 μ.μ.

Link with Join the Juice:

2. Όταν η γεύση στο καθημερινό φαγητό έχει όνομα: «Millet»

Σταυροδρόμι πολιτισμών και γεύσεων η Θεσσαλονίκη, σύνδεσμος μεταξύ ανατολής και δύσης. Ένα χωνευτήρι θρησκειών, μπαχαρικών και εδεσμάτων που αποτυπώνεται στα πιάτα της και έχει βρει την τέλεια έκφρασή του στο Millet. Ένα σύγχρονο εστιατόριο στο κέντρο της πόλης που σκαλίζει το πολυπολιτισμικό παρελθόν της και το εντάσσει στην καθημερινότητα  μας μέσω του αγαπημένου μας σπιτικού φαγητού σε απίστευτα προσιτές τιμές.

Το Millet είναι ένας εκπληκτικός χώρος συνάντησης γεύσεων και ανθρώπων της πόλης. Φτιαγμένο για την καθημερινή σας διατροφή θα φροντίσει να μην σας λείψουν ποτέ τα ντολμαδάκια, τα γεμιστά ή μία ζεστή κρεατόσουπα τα οποία μπορείτε να έχετε και στον χώρο σας με ένα τηλεφώνημα. Στέκει έτοιμο να σας σερβίρει επίσης κοκκινιστό και λεμονάτο ,πέρκα πλακί με γλυκό κρεμμύδι σαν της γιαγιάς, μουσακά , παστίτσιο , μπιφτεκάκια , τα πάντα μαγειρεμένα με σπιτική φροντίδα.

Παράλληλα για όσους ενδιαφέρεστε για ένα γεύμα χαμηλών λιπαρών θα βρείτε ειδική κατηγορία πιάτων  και ολόφρεσκων σαλατών.

Εσείς ποιο πιάτο θα επιλέξετε για σήμερα; 

INFO

Διεύθυνση: Βασιλέως Ηρακλείου 21, Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο: 2310252020

  • Δευτέρα – Σάββατο: 12:00-20:00

Link with Millet:           

millet.gr

facebook

3. Για μια γλυκιά στάση χωρίς ενοχές στο «Papillon Coloré»  

Το Papillon Coloré  το γνωρίζουμε και το αγαπάμε όλοι για τα σοκολατάκια του και τη μεγάλη του ποικιλία σε λαχταριστά γλυκά που έχουν γίνει θεσμός στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Λίγοι όμως από εμάς γνωρίζουμε ότι στα λευκά του ράφια υπάρχουν και αμέτρητες επιλογές για ανθρώπους που ακολουθούν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής ή αντιμετωπίζουν κάποια αλλεργία, όπως στη γλουτένη.

Αμέτρητοι ξηροί καρποί, χρυσαφένια κομμάτια τζίντζερ, αποξηραμένοι ανανάδες , μήλα, εξωτική παπάγια και πολλά ακόμη αποξηραμένα φρούτα χωρίς τις ενοχές της ζάχαρης. Επίσης θα ανακαλύψετε σοκολάτες, τυλιχτά γλυκά αλλά και κουφέτα σε μία πανδαισία γεύσεων για να γιορτάσετε το πιο ιδιαίτερο γεγονός της ζωής σας απαλλαγμένα από γλουτένη! Καθώς και βιολογικά παχύρευστα μέλια αλλά και παστέλια χωρίς ζάχαρη όπως και αλείμματα σοκολάτας. Ξεχωρίζουν τα μαλακά νουγκά για απόλαυση που δεν σπάει δόντια, επίσης απαλλαγμένη από γλουτένη.

Αμέτρητες είναι οι φορές που ψάχνουμε κάτι πρωτότυπο μα και υγιεινό να προσφέρουμε σε κάποιο κάλεσμα ή ιδιαίτερη στιγμή. Στο Papillon Coloré  θα συναντήσετε αναρίθμητες επιλογές από γλυκά και αποξηραμένα φρούτα που μπορούν να στολίσουν κομψές συσκευασίες για ένα ιδιαίτερο δώρο για τον οικοδεσπότη και την οικοδέσποινα αλλά και για τους αγαπημένους μας Βαλεντίνους!

Μη διστάζετε και μπείτε στον κόσμο του παραμυθιού του Παπιγιόν για να πλημμυρίσετε τους αγαπημένους σας με λαχταριστές επιλογές για όλα τα γούστα!

INFO

  • Δευτέρα-Σάββατο: 09.00-21.30 
  • Κυριακή: 10.00-21.30

Τιμές: από 12 ευρώ/κιλό (σοκολατάκια)

Διεύθυνση: Μητροπόλεως 38, Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο: 2310 221575

Link with Papillon Colore:

Facebook

@papilloncolore

4. Για τα ψώνια της εβδομάδας: «Παντοπωλείο ΒΙΟ»

Λογιών χρωματιστά φρούτα κοσμούν τα καφάσια στην Κομνηνών 12 από το 2012 που το Παντοπωλείο της Θεσσαλονίκης έχει δίπλα του ένα αντάξιο βιολογικό αδερφάκι που το συμπληρώνει.

Εποχικοί και όχι μόνο ζουμεροί καρποί και προϊόντα από την Ελλάδα και τον κόσμο καταφθάνουν φρεσκοδιαλεγμένα από επιλεγμένους παραγωγούς σε μία ποικιλία τόσο μεγάλη που θα τη ζήλευε και η Φρουτοπία!

Τροφαντά φρούτα και λαχανικά, βιολογικά μέλια από άνθη φασκομηλιάς και ερεικιού, παξιμάδια από χαρούπι και σίκαλη, σοκολάτες με μεγάλο ποσοστό σε κακάο, καρποί βανίλιας για να αρωματίσετε τα κέικ σας αλλά και βιολογικό λάδι καρύδας για τους πιο ψαγμένους, μπάρες δημητριακών και υγιεινές ριζογκοφρέτες ραντισμένες με φρουτοχυμούς μπορούν να αποτελέσουν ένα ιδανικό σνακ για μικρούς και μεγάλους.

Μεγάλη ποικιλία υπάρχει επίσης σε αλίπαστα, όσπρια, ζυμαρικά, κρέατα και γαλακτοκομικά καθώς και λιχουδιές για τους μικρούς μας μπόμπιρες όπως οι λαχταριστές μπισκοτόκρεμες!

Για μία δόση πιο υγιεινή στο τραπέζι σας μην αμελήσετε να περάσετε από το Παντοπωλείο Bio της Θεσσαλονίκης!

INFO

Διεύθυνση: Κομνηνών 14, Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο: 231 024 4684

Ωράριο

  • Δευτέρα - Παρασκευή: 08:00 π.μ. – 11:00 μ.μ.
  • Σάββατο: 08:00 – 21:00
Link with "Το Παντοπωλείο της Θεσσαλονίκης":

to-pantopolio.gr

Facebook

5. Ο μαγικός κόσμος των ξηρών καρπών στα «Εν καρπώ»

Έχει κάποια χρόνια που η Θεσσαλονίκη έχει αποκτήσει το δικό της στέκι του ξηρού καρπού! Αμύγδαλα, φουντούκια, καρύδια ωμά, ψημένα, ολόκληρα ή φιλέ, φράουλες και ανανάδες αποξηραμένοι, μπλούμπερι, κεράσια , λευκά βατόμουρα, ψίχα πικραμύγδαλου και κάθε λογής υπερτροφή στοιβάζεται στους προσεγμένους χώρους των «Εν Καρπώ» που παραπέμπουν σε κλειστή αγορά ξηρών καρπών.

Και η γευστική μαγεία δεν τελειώνει εκεί, μπορείς να βρεις πάστες φουντουκιού, φιστικιού, ή κάσιους, με κακάο ή χωρίς, με ζάχαρη ή με στέβια, ψημένα λαχανικά, αλμυρά σνακ, παστέλια, χαλβάδες και κάθε γεύση ποπ κορν για να απολαύσεις με την ταινία στο σπίτι.

Κάθε εβδομάδα επίσης βγάζει σε προσφορά κάποιο από τα εκλεκτά του προϊόντα για να είναι προσιτά και στους λάτρεις των ξηρών καρπών που δυσκολεύονται να τα αγοράσουν.

Ενώ οι φανατικοί του οπαδοί μπορούν να τα παραλάβουν και σπίτι με ένα τηλεφώνημα.

Αυτή τη στιγμή το Εν Καρπώ μετρά πέντε καταστήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ σύντομα αναμένεται να ανοίξει το έκτο που θα βρίσκεται στο Mediterranean Cosmos, και εξυπηρετεί καθημερινά αναρίθμητους πελάτες. Τυχαίο? Δε νομίζω!

INFO

  1. Βασιλέως Ηρακλείου 22, Τηλ: +30 2310 272598
  2. Εγνατίας 12, Τηλ: +30 2310 524149
  3. Τσιμισκή 81, Τηλ: +30 2310 272701
  4. Αγίας Σοφίας 42, Τηλ: +30 2310 240988
  5. Δημητρίου Γούναρη 28, Τηλ: +30 2310 2720

Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 

  • 2310 239621 από Δευτέρα έως Σάββατο από 8.00 πμ έως 6 μμ

Link with "Εν Καρπώ":

enkarpo.gr

Facebook

6. Αφεθείτε στα χέρια των ειδικών του «Sunbox»

Ο κόσμος της αισθητικής και περιποίησης έχει ένα στολίδι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου μπορείς να αφεθείς στα χέρια ειδικών επαγγελματιών για μία υπέροχη εμπειρία!

Η περίοδος είναι ιδανική για να ξεκινήσουμε ή ακόμη καλύτερα να συνεχίσουμε μία συνολική περιποίηση που θα μας ανανεώσει από μέσα προς τα έξω. Καθώς όσοι είναι οπαδοί του υγιεινού τρόπου ζωής γνωρίζουν πως είναι στάση ζωής και όχι τάση.

Με αυτή τη φιλοσοφία ο Δημήτρης Κουζούνης και η Αλεξάνδρα Σκούμπα δημιούργησαν το Πολυδύναμο Κέντρο Αισθητικής και Δίαιτας Sunbox , συγκεντρώνοντας σε έναν κομψά εντυπωσιακό χώρο, τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό, εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό -γιατρούς, διαιτολόγους, αισθητικούς, διατροφολόγους, επιτυχημένες τεχνικές και το απόσταγμα πολυετούς εμπειρίας.

Η λάμψη πηγάζει από μέσα μας.  Η εσωτερική αρμονία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μας κάνουν ξεχωριστούς.  Η ποιότητα ζωής, η ευεξία και η ομορφιά κατακτώνται με σωστή ενημέρωση και διάγνωση σε συνδυασμό με τις κατάλληλες εξειδικευμένες θεραπείες. Σε έναν χώρο με ιδιαίτερα υψηλή αισθητική μπορείτε να κάνετε τεστ δυσανεξίας, υδροθεραπεία εντέρου, λεμφικό μασάζ ,βελονισμό και πολλά ακόμη με τη συνεχή συμβουλή και καθοδήγηση των καλύτερων στο χώρο και να αφεθείτε σε μία εξειδικευμένη περιποίηση!

INFO

Διεύθυνση: Πλουτάρχου 4, Κέντρο

Τηλέφωνο: 2310 24 44 32 , 6944 940 098

  • Δευτέρα - Παρασκευή: 10:00 – 20:00
  • Σάββατο: 10:00 – 16:00

Link with "Sunbox":

Sunbox

Facebook

ΕΥΓΕΝΙΑ ΚΟΥΤΟΥΒΕΛΑ

@EvgeniaTaste

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: «Σε κίνδυνο Κορώνεια και Βόλβη» - Ερώτηση Μυλόπουλου στην ΠΚΜ
Ερώτηση της παράταξης «ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας» για τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας και υποβολή προτάσεων για την αποκατάσταση των...
Θεσσαλονίκη: «Σε κίνδυνο Κορώνεια και Βόλβη» - Ερώτηση Μυλόπουλου στην ΠΚΜ