Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο πρώτος Τοίχος της Καλοσύνης στην πόλη! (ΦΩΤΟ)

Και η Θεσσαλονίκη απέκτησε τον πρώτο δικό της Τοίχο της Καλοσύνης και της αλληλεγγύης…

Ένα νέο κίνημα αλληλεγγύης εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα. Είναι ο «Τοίχος της Καλοσύνης», όπου τοποθετούνται κρεμαστές για να μπορεί ο καθένας να αφήσει ότι μπορεί, από ρούχα μέχρι φαγητά.

Η Θεσσαλονίκη απέκτησε τον πρώτο δικό της Τοίχο της Καλοσύνης, στο γήπεδο στην οδό Ιθάκης στον Εύοσμο – Νέα Πολιτεία. Όπως αναφέρει η ομάδα στο facebook «Ρούχα και καθαρό φαγητό τοποθετήθηκαν στην κρεμάστρα μας... Προσοχή όμως.. Στα φαγητά πάντα να γράφετε ημερομηνία για να ξέρει όποιος τα πάρει πότε φτιάχτηκαν! Καλή μας αρχή λοιπόν!».

Σκοπός του Τοίχου της Καλοσύνης είναι η στήριξη των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη. «Με κίνητρό μας την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά, ομορφαίνουμε τους τοίχους της πόλης μας με κρεμάστρες και τους μετατρέπουμε σε ΤΟΙΧΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ!

Τοποθετούμε στις κρεμάστρες οτιδήποτε δεν χρειαζόμαστε, προσφέροντάς τα στους συνανθρώπους μας, με αξιοπρέπεια και σεβασμό. Με αυτήν μας την πράξη, δείχνουμε πως η μαγεία δεν έχει χαθεί και πως στον καιρό της κρίσης γίνονται ακόμα θαύματα! Με την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, τον ΣΕΒΑΣΜΟ και την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!!!».

Μάλιστα, η ομάδα ενημερώνει «πως όποιος εθελοντής μας, προμηθεύτηκε ή θα προμηθευτεί και επιθυμεί να τοποθετήσει κρεμάστρα σε σημείο της επιλογής του, παρακαλούμε να το πραγματοποιήσει και να μας στείλει φωτογραφία ή μήνυμα για να ενημερώσουμε τα σημεία. Πάμε παιδιά! Δε χρειάζεται κόπο, ούτε χρήμα, μόνο λίγο περίσσευμα απ΄την αλληλεγγύη σας! Μιλήστε στους φίλους σας, προσκαλέστε τους στη σελίδα, διαδώστε το μήνυμα σε όσους μπορείτε κι εκτός fb! Η μαγεία υπάρχει... μπορούμε να τη δείξουμε σ'εκείνους που τη χρειάζονται. Είμαστε πολλοί.. θα το κάνουμε, μόνο όλοι μάζι! Σας ευχαριστούμε όλους!».

Βρείτε εδώ την ομάδα 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ