Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Αυτό το Σ/Κ έχει κάτι για όλους!

Η Θεσσαλονίκη μας κρατάει σε διαρκή κίνηση για δράσεις, εκδηλώσεις και θεάματα

Σαββατοκύριακο σε… διαρκή κίνηση είναι αυτό που μας ξημέρωσε! Οι εκδηλώσεις, οι δράσεις και τα θεάματα δεν σταματούν για να σε περιμένουν, γι’ αυτό μην χάνεις χρόνο. Ετοιμάσου για έξοδο από νωρίς το Σάββατο.

Όταν λέμε νωρίς, εννοούμε νωρίς για Σάββατο. Στις 11.00 έχει δοθεί το ραντεβού των Φίλων της Νέας Παραλίας για να προχωρήσουν σε φύτευση σπόρων παπαρούνας. Μία ωραία πρωτοβουλία που θα ομορφύνει έμπρακτα το παραλιακό μέτωπο της πόλης. Το κάλεσμα είναι για τον Κήπο των Εποχών. Για περισσότερα εδώ.

Πόσο συχνά έχεις την ευκαιρία να ακούσεις δια ζώσης τον Κώστα Γαβρά. Η Θεσσαλονίκη και το ΚΘΒΕ υποδέχεται τον σπουδαίο δημιουργό Κ. Γαβρά για ένα Masterclass - ανοιχτή συζήτηση με το κοινό, σήμερα Σάββατο στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (11.30- 13.00). Σπουδαία στιγμή για την πόλη. Για περισσότερα εδώ.

Συνεχίζουμε στον Λευκό Πύργο, όπου έχει δοθεί ραντεβού στις 14.00 για… δωρεάν αγκαλιές. Το γνωστό κίνημα Free Hugs έρχεται ξανά στη Θεσσαλονίκη με στόχο να μοιράζει κέφι και χαμόγελα. Μην αντισταθείτε. Περάστε και δώστε κι εσείς μία αγκαλιά. Για περισσότερα εδώ.

Πριν πάμε στην Κυριακή, έχουμε βραδινές επιλογές. Πρώτη στάση, το BlackBox. Εκεί ανεβαίνει η παράσταση «Κάτω Κόσμος» από το «Θέατρο του Άλλοτε» βασισμένη σε τρία δημοτικά τραγούδια. Μία σκοτεινή ιστορία, βουτηγμένη στη λαϊκή μας παράδοση που αξίζει να παρακολουθήσεις. Για λίγες μόνο βραδιές. Περισσότερα εδώ.

Αυτό το Σαββατοκύριακο ξεκινάει και η διοργάνωση «Ανοιχτή Σκηνή – Θεατρικές φωνές της πόλης» από το Δήμο Θεσσαλονίκης. Η πρεμιέρα θα δοθεί στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον, το Σάββατο βράδυ στις 21.00, όπου τρεις συνθέτες της πόλης, ο Μάνος Μυλωνάκης, ο Κωστής Βοζίκης (2L8) και ο Κανάρης Κεραμάρης, θα ερμηνεύσουν μελωδίες από θεατρικές παραστάσεις. Για περισσότερα εδώ.

Το ίδιο βράδυ, στο Block 33 ο αγαπημένος Γιάννης Αγγελάκας μας συστήνει τη νέα του μπάντα με τους Λαμπρινή Γρηγοριάδου στην ακουστική κιθάρα, Αναστάση Βουκυκλαράκη στα τύμπανα, Γιάννη Σαββίδη στην ηλεκτρική κιθάρα, Γιώργο Αβραμίδη στην τρομπέτα και James Wylie στο σαξόφωνο. Θα ακούσουμε παλιά και λατρεμένα κομμάτια, αλλά και νέο υλικό. Για περισσότερα εδώ.

Φτάνει Κυριακή, λοιπόν, και είναι αμαρτία να μην εκμεταλλευτείς την δωρεάν είσοδο σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Όπως κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα, οι αρχαιολογικοί χώροι έχουν ελεύθερη είσοδο. Αυτή όμως είναι η τελευταία μας κυριακάτικη ευκαιρία! Μην την χάσετε. Για περισσότερα εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ