Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Ο «Τοίχος της Καλοσύνης» εξαπλώνεται στην πόλη! (ΦΩΤΟ)

Αυτή τη στιγμή μετρά 12 σημεία στην Θεσσαλονίκη – Ετοιμάζεται και σε σχολείο στην Άνω Πόλη

Ένας ακόμη «Τοίχος χαράς και καλοσύνης», που στόχο έχει να προσφέρει σε ανθρώπους που πραγματικά το έχουν ανάγκη, ετοιμάζεται αυτές τις μέρες στην περιοχή της Άνω Πόλης στη Θεσσαλονίκη. Tο νέο κίνημα που εξαπλώνεται στην πόλη (διαβάστε και εδώ) μετρά ήδη 12 σημεία και μπορείς και εσύ να βοηθήσεις όσους το έχουν ανάγκη.  

Πρόκειται για μια ιδέα που ξεκίνησε από το εξωτερικό, γρήγορα εξαπλώθηκε στη χώρα μας και την οποία υλοποιεί τώρα και η Γ' δημοτική κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο. Στον τοίχο που θα βρίσκεται εντός του κτιρίου της δημοτικής κοινότητας, στην οδό Θεοφίλου 25, θα στηθούν κρεμάστρες και από τα τέλη Μαρτίου, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, όσοι ενδιαφέρονται θα μπορούν να αφήνουν είδη πρώτης ανάγκης βοηθώντας έτσι συνανθρώπους τους.

«Πέρα από τρόφιμα, τα οποία είναι ευπαθή προϊόντα και φοβόμαστε να μη χαλάσουν, εκτός κι αν είναι συσκευασμένα και με μακρινή ημερομηνία λήξης, όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να αφήνουν στον τοίχο της χαράς και της καλοσύνης οτιδήποτε τους περισσεύει. Ένα παντελόνι, ένα μπουφάν, ένα παιχνίδι από τα παιδιά τους που μεγάλωσαν, ένα βιβλίο» δήλωσε η πρόεδρος της Γ' κοινότητας, Βέτα Καλαϊτζίδου.

Ο συγκεκριμένος τοίχος θα λειτουργεί ως χώρος ανταλλαγής προϊόντων, με τους δημότες να αφήνουν κάτι που τους περισσεύει και να παίρνουν κάτι άλλο που θεωρούν απαραίτητο, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι και υποχρεωτικό. Σύμφωνα με την κ. Καλαϊτζίδου, δεν υπάρχει καμία δέσμευση και όποιος χρειάζεται κάποιο είδος μπορεί ελεύθερα να το πάρει ή απλά να αφήσει κάτι που δεν καλύπτει πλέον τις απαιτήσεις του.

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι οι άνθρωποι που έχουν πραγματικά ανάγκη να βρίσκουν αγαθά και είδη που τους είναι απαραίτητα στην καθημερινότητα τους.

«Τοίχος της Καλοσύνης» σε 12 σημεία

Συνολικά, αυτή τη στιγμή ο «Τοίχος της Καλοσύνης» μετρά 12 σημεία σε όλη τη Θεσσαλονίκη. 

Αυτά είναι τα 12 σημεία στη Θεσσαλονίκη

  • Ιθάκης - γήπεδο ποδοσφαίρου
  • Θάλειας 23 στο 4ο και 15ο Δημοτικό σχολείο, Εύοσμος
  • Νάτσικα και Πλαταιών γωνία
  • Εκκλησία Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου
  • Επταπυργίου 82 Β, Συκιές
  • Μουσών 33, Άνω Πόλη
  • Δελφών με Παπαδάκη γωνία
  • Παύλου Μελά 14, Κορδελιό
  • 1ο Δημοτικό Σχολείο Λαγκαδά
  • Οδός Χηλής - γήπεδο Απόλλωνα Καλαμαριάς
  • Γήπεδο Φοίνικα, οδός Δημοκρίτου
  • 19ο Γυμνάσιο - Λύκειο Θεσσαλονίκης, οδός Κρήτης 52

Η ομάδα της εξαιρετικής αυτής πρωτοβουλίας (βρείτε την εδώ στο facebook και στηρίξτε την προσπάθεια) έχει δημιουργήσει έναν διαδραστικό χάρτη ώστε να μπορείτε να πληροφορηθείτε πού μπορείτε να προσφέρετε την βοήθειά σας στους συνανθρώπους μας. Να επισημάνουμε πως από αυτή την ομάδα εξαπλώθηκε το κίνημα στα 12 σημεία που προαναφέραμε. 

Βρείτε τον χάρτη εδώ. 

Ενημερώστε φίλους, συγγενείς και γνωστούς και όσους δεν έχουν facebook! 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ