Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πορεία μνήμης στη Θεσσαλονίκη: Ηχηρό μήνυμα «Ποτέ Ξανά» (Video)

Ποτέ Ξανά. 73 χρόνια από την αναχώρηση του πρώτου συρμού για το στρατόπεδο Άουσβιτς – Μπίρκεναου

Με την Πορεία Μνήμης σήμερα Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τα θύματα του Ολοκαυτώματος της Θεσσαλονίκης, υπό τον τίτλο «Ποτέ Ξανά. 73 χρόνια από την αναχώρηση του πρώτου συρμού για το στρατόπεδο Άουσβιτς – Μπίρκεναου».

Η Πορεία, η οποία ξεκίνησε το πρωί από την Πλατεία Ελευθερίας στη Θεσσαλονίκη με τελικό προορισμό τον Παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό, διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά από το Δήμο Θεσσαλονίκης, την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, ενώ φέτος συμμετέχουν το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό και Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης.

Στον Παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του Δείκτη Μνήμης της Συνοικίας Μπάρον Χιρς, παρουσία και του Δημάρχου Τελ Αβίβ-Γιάφο, κ. Ρον Χουλνταΐ, καθώς και του επικεφαλής του International March of the Living, κ. Ααρόν Ταμίρ.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα δρώμενο που παρουσίασε το τμήμα Γ2 του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης καθώς και με συναυλία της χορωδίας της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης.

Πηγή: livemedia.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ