Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Μάθετε για Σχολείο στη Ψηφιακή Εποχή

Στο πλαίσιο ημερίδας που κάνει το Αριστοτέλειο Κολέγιο θα συζητηθούν οι νέες τάσεις στην προσχολική και πρωτοσχολική εκπαίδευση

Οι εμπειρίες και οι απόψεις των εκπαιδευτικών για τις εφαρμογές των νέων  τεχνολογιών στο σχολείο  θα βρεθούν στο επίκεντρο της 4ης ημερίδας με θέμα  «Το Σχολείο στη Ψηφιακή Εποχή: Οι νέες τάσεις στην προσχολική και πρωτοσχολική εκπαίδευση», η οποία διοργανώνεται το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 από το Αριστοτέλειο Κολέγιο στη Θεσσαλονίκη.

Το Αριστοτέλειο Κολλέγιο, αναγνωρίζοντας τη ραγδαία εφαρμογή των τεχνολογιών πληροφορικής σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης ζωής, ανταποκρίνεται δυναμικά στις νέες τεχνολογικές προκλήσεις και στο χώρο της εκπαίδευσης. Η διεύθυνση και το προσωπικό του Κολλεγίου διευρύνουν τον ανοιχτό διάλογο για τις νέες τεχνολογίες στο χώρο του σχολείου διοργανώνοντας σεμινάρια, ημερίδες και επιμορφωτικές συναντήσεις.

«Οι στόχοι της 4ης ημερίδας για το ψηφιακό σχολείο είναι πολλαπλοί. Αρχικά, είναι η επιθυμία μας να μοιραστούμε τις εμπειρίες και τους προβληματισμούς μας γύρω από τη χρήση των διαδραστικών πινάκων και της πλατφόρμας e-learning, τεχνολογικά μέσα παιδαγωγικής διαδικασίας, τα οποία εφαρμόζει το σχολείο μας στην καθημερινή εκπαιδευτική πραγματικότητα», αναφέρει η καθηγήτρια του Αριστοτελείου Κολλεγίου και υπεύθυνη για τη διοργάνωση της ημερίδας, Άννα Ζουρνά και συμπληρώνει: «Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στις μικρές ηλικίες και στις αλλαγές που φέρνει η αξιοποίηση των ΤΠΕ τόσο στην ανάπτυξη των παιδιών όσο και στη διάγνωση και αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών».  Στην εκδήλωση θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, τα οφέλη της συνεχούς ψυχολογικής υποστήριξης των μελών των σχολικών μονάδων, καθώς και θέματα διδασκαλίας ξένων γλωσσών και επιμόρφωσης προσωπικού.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Απριλίου, στις 10 π.μ., στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σχολείου του Αριστοτελείου Κολλεγίου.  Η είσοδος είναι ελεύθερη και στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία η Ελλάδα σε 9 κρίσιμους δείκτες
H κάλυψη της απόστασης των εισοδημάτων των Ελλήνων πολιτών από τα αντίστοιχα της Ε.Ε., που γιγαντώθηκε στην περίοδο των μνημονίων, δεν θα είναι...
Τελευταία η Ελλάδα σε 9 κρίσιμους δείκτες