Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Ένα… πράσινο τετράγωνο ετοιμάζεται στην πόλη! (ΦΩΤΟ)

Στην περιοχή της Νέας Ελβετίας με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο- Στο τελικό στάδιο η απαλλοτρίωση ...

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η απαλλοτρίωση του Οικοδομικού Τετραγώνου 146 στην περιοχή της Νέας Ελβετίας, (Ιδιοκτησία Τσιπίτση κ.λπ., Παπαναστασίου –Βούλγαρη) στην 5η Δημοτική Κοινότητα, με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.

Ο συγκεκριμένος χώρος έχει έκταση 3.348 τ.μ. Το συνολικό ποσό της αποζημίωσης προς τους τέσσερις δικαιούχους που έχουν αναγνωριστεί κατόπιν δικαστικής απόφασης έχει καθοριστεί στο 1.874.880€ και θα καταβληθεί στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος «Απόκτηση και διαμόρφωση ελεύθερων χώρων στις πόλεις 2013», μετά την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών. Το ποσό θα παρακατατεθεί από το Πράσινο Ταμείο στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Ο χώρος στον οποίο μέχρι πρότινος λειτουργούσε επιχείρηση οικοδομικών υλικών, που έχει μεταφερθεί σε άλλη διεύθυνση, είναι έτοιμος να αποδοθεί στους δημότες ως κοινόχρηστος χώρος πρασίνου. Στα πλαίσια του οδηγού δημοσιότητας του Πράσινου Ταμείου, έχει τοποθετηθεί στο σημείο μεγάλη μεταλλική πινακίδα για ενημέρωση των δημοτών.

Με την ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης, προγραμματίζονται οι απαιτούμενες ενέργειες για τη σύνταξη των απαραίτητων μελετών και την υλοποίηση έργων διαμόρφωσης του χώρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ