Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Εδώ θα φας τα καλύτερα νηστίσιμα στην πόλη!

Αυτά είναι τα κορυφαία ψαροστέκια της πόλης!

Τα αγνά υλικά έχουν την τιμητική τους στην περίοδο της νηστείας της Μεγάλης Σαρακοστής. Ειδικά όταν παντρεύονται μεταξύ τους σε πρωτότυπους γευστικούς συνδυασμούς με τη δημιουργικότητα και τα χρώματα να είναι στα καλύτερά τους για να αποτελέσουν ένα ισάξιο γευστικό «αντίπαλο» του κρέατος. Πλουμιστές μακαρονάδες θαλασσινών, φανταχτερά λαδερά, κριθαρότα με οστρακοειδή, λαχταριστές σαλάτες και όλα καλούδια της θάλασσας και του αγρού στολίζουν το τραπέζι μας και εμπλουτίζουν το διαιτολόγιό μας!

Η νηστεία είναι της μόδας και το typosthes.gr έψαξε και βρήκε τα καλύτερα ψαροστέκια της πόλης μας!

Τα Κουμπαράκια: Για τραγανό μπακαλιάρο και όχι μόνο!

Στο κέντρο της πόλης, μία ανάσα από τη Ροτόντα και πίσω από τη χαρακτηριστικά «στραβή» εκκλησία του Σωτήρος, που χρονολογείται στον 13ο αιώνα, βρίσκεται ένα από τα παλιότερα μαγαζιά της Θεσσαλονίκης: «Τα Κουμπαράκια». Ένα κοινό μυστικό ανάμεσα στους ντόπιους που αγαπιέται πάραυτα από όποιον το επισκέπτεται. Το πιάτο σήμα κατατεθέν είναι ο μπακαλιάρος σκορδαλιά (τύφλα να έχει το fish n chips) αλλά το μενού δεν περιορίζεται εκεί, μιας και η νέα γενιά που έχει αναλάβει είναι σπουδαγμένη και μερακλίδικη οπότε πέρα από ψάρια, θαλασσινά και όστρακα μπορείτε να απολαύσετε σπαγγέτι ορτολάνα, γεμιστά ορφανά, μαγειρευτά ημέρας και για τους αμετανόητους λάτρεις του κρέατος «αράχνη» μοσχαρίσια με λαχανικά! Επίσης θα βρείτε μία εξαιρετική κάρτα που θα πλαισιώσει το γεύμα σας με οινοπνευματώδη για ανήσυχα πνεύματα. Το μαγαζί ύμνος στη μεσογειακή κουζίνα που κρατάει χαμηλά την μπάλα στις τιμές ιδρύθηκε το 1976 συνεχίζοντας την παράδοση του θρυλικού ουζερί του Νίκου Κουφού και φέτος το Σεπτέμβρη θα γιορτάσει τα 40 του χρόνια! Εμείς τους ευχόμαστε να τα εκατοστίσουν !

INFO

Τα Κουμπαράκια

Εγνατίας 140, Κέντρο Θεσσαλονίκης

Τηλέφωνο: 2310 – 268.442

Link with «Τα Κουμπαράκια»

Μυρσίνη: Το πρώτο αυθεντικό κρητικό μαγαζί της πόλης!

Το πρώτο αυθεντικό κρητικό μαγαζί της Θεσσαλονίκης, η Μυρσίνη, δεν θα μπορούσε να λείπει από μία εξόρμηση για νηστίσιμα (κι όχι μόνο) στην πόλη! Το όνομά του προέρχεται από την Μυρσίνη Λασιθίου, τόπο καταγωγής του κ. Νίκου Μακρυνάκη, ο οποίος με πολύ μεράκι μας «ταξιδεύει» σε κρητικές γεύσεις, αποστάγματα και ήχους από το 2002. Πλέον, η θέση του επί της Εθνικής Αμύνης, όπου μεταφέρθηκε το 2013, έχει επάξια καταστεί τόπος συνάντησης με συντροφιά κρητικές πρώτες ύλες και φυσικά δική τους ρακί! Από σουπιές με το μελάνι τους, χταποδάκι, χόρτα εποχής μέχρι μαραθόπιτες, η Μυρσίνη είναι ένας must προορισμός για να απολαύσεις ένα γνήσιο κρητικό νηστίσιμο μενού. 

INFO

Εθνικής Αμύνης 6

Τηλ: 2310 – 220.310

Link with Μυρσίνη

Christofer: Το ψάρι στα καλύτερά του!

Σε ένα ιστορικό σημείο, στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Θεσσαλονίκης ο πρόσφατα ανακαινισμένος χώρος του εστιατορίου «Christofer» είναι η ιδανική επιλογή για φρέσκο πελαγίσιο ψάρι! Μία αυλή στολισμένη με φοίνικες που σε προσκαλεί να την απολαύσεις και ένας ιδιαίτερα κομψός και προσεγμένος εσωτερικός χώρος με χαρακτηριστικές «ψαρολεπτομέρειες» αποτελούν το ιδανικό περιβάλλον για να γευτούμε το μπακαλιάρο και τα μύδια Christofer, τη συναγρίδα, τις γαρίδες στη σχάρα και πολλά άλλα λαχταριστά πιάτα συνοδεία ενός τραγανού λευκού κρασιού και καλή παρέας. Μία εξαιρετική επιλογή λίγα λεπτά από το κέντρο που σε «ταξιδεύει» στην παραλία ενός γραφικού ψαροχωριού και σου υπόσχεται την καλύτερη σχέση τιμής ποιότητας σε φρέσκο ψάρι! Το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα περισσέψει ούτε ψαροκόκαλο για τις αγαπημένες μας γάτες.  

INFO

Christofer Ψαροταβέρνα

Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου 12, εντός Ιστιοπλοϊκού Ομίλου

Τηλέφωνο: 2310 – 859.369

Link with Christofer ΕΔΩ και ΕΔΩ

BizBize: Το μαγαζί της γειτονιάς που έγινε στέκι!

Τα μαγαζιά της γειτονιάς σου είναι αυτά που πραγματικά αγαπάς. Αυτά που σε ξέρουν σε όλες τις στιγμές σου. Πόσω μάλλον όταν είναι δύο λεπτά από την Νέα Παραλία και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Το BizBize είναι ένα σύγχρονο μεζεδοπωλείο που σε λιγότερο από δύο χρόνια λειτουργίας, έχει ήδη καταστεί στέκι για Καλαμαριώτες κι όχι μόνο. Εκεί θα βρεις εξαιρετικά μεζεδάκια, από κριθαρότο θαλασσινών ή μύδια αχνιστά μέχρι μαστέλο Χίου με πουρέ πράσινου μήλου, όλα με ελληνικές πρώτες ύλες. Το σέρβις θα είναι πάντα χαμογελαστό και η ατμόσφαιρα παρεΐστικη σε ένα χώρο προσεγμένο σε κάθε του λεπτομέρεια. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, μάλιστα, το Biz Bize αναλαμβάνει το γλέντι, με βραδιές ζωντανής μουσικής από λαϊκά και έντεχνα μέχρι ρεμπέτικα! Τώρα που ανοίγει ο καιρός, μπορείς να απολαύσεις το τσίπουρο και μεζέ σε τραπεζάκια στην απέναντί του πλατεία. Εσύ δεν έχεις πάει ακόμη με την παρέα σου;

INFO

BizBize

Θάλητος 29 (περιοχή Ποσειδώνιο)

Τηλέφωνο: 2310 – 429.419

Link with BizBize ΕΔΩ και ΕΔΩ  

Γράπα & Μεζές: Σε κερδίσει με το πρώτο βλέμμα! 

Στη στροφή από τη Μαρία Κάλλας για Σοφούλη, λίγο μετά το Ποσειδώνιο βρίσκεται ένα εστιατόριο ονειρεμένο. Το Γράπα & Μεζές θα σε κερδίσει από την πρώτη στιγμή που θα το αντικρίσεις! Η μοντέρνα διακόσμηση πλαισιώνεται με το παραδοσιακό ελληνικό στοιχείο, δημιουργώντας μία άνετη ατμόσφαιρα που θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Το ριζότο θαλασσινών κλέβει τις εντυπώσεις, ενώ μία μεγάλη ποικιλία από ελληνικά αποστάγματα θα «διεκδικήσουν» το δικό τους χώρο στο τραπέζι σου. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως θα νιώσεις σαν να έχεις πάει για φαγητό στο αγαπημένο σου ελληνικό νησί! Τι περιμένεις;

INFO

Γράπα & Μεζές

Μαρία Κάλλας 29

Τηλέφωνο: 2310 – 417.706

Link with Γράπα & Μεζές

Τριακτίς: Μία γευστική εμπειρία με μοναδική θέα!

Ανακάλυψε ένα μέρος μυστικό, ένα μέρος κρυμμένο, όπου τα χρόνια τα παλιά δεκάδες ψαράδες γύρευαν τη λεία τους. Σε μία μαγική τοποθεσία, εκεί που σκάει το κύμα, σε περιμένει το Τριακτίς για να σου προσφέρει την καλύτερη θέα στην πόλη και μία γαστρονομική απόλαυση υψηλού επιπέδου. Οι γνώστες θα προτιμήσουν τα θαλασσινά του και θα επιλέξουν ανάμεσα στο εκλεκτό καλαμάρι μέχρι τη γαριδομακαρονάδα ή το λαβράκι. Τα νέα παιδιά που «τρέχουν» το Τριακτίς εδώ και δύο χρόνια έχουν ένα και μόνο στόχο: Η γευστική σου εμπειρία να φτάσει στο επίπεδο της εντυπωσιακής θέας. Και τα καταφέρουν! Την επόμενη φορά που θες να ξεφύγεις από την βουή της πόλης, δεν θα χρειαστεί να το πολυσκεφτείς. Εκεί, λίγο κάτω από τη Σοφούλη, βρες το δικό σου «απάγκιο λιμάνι» της γεύσης, πλάι στη θάλασσα. 

INFO

Τριακτίς

Θεμιστοκλή Σοφούλη 58 (Στον Όμιλο Θαλασσινών Αθλημάτων – Περιοχή Ποσειδωνίου)

Τηλέφωνο: 2310 – 423.800

Link with Τριακτίς

Πινελίκια: Το κλασικό είναι αξεπέραστο!

Δεν χρειάζεται να σκεφτείς πολύ όταν ψάχνεις για τα κλασικά ουζερί της Θεσσαλονίκης. Επί 21 και πλέον χρόνια «Τα Πινελίκια» μας προσφέρουν μοναδικές γευστικές εμπειρίες, σε έναν από πιο όμορφους δρόμους της πόλης, την Θεμιστοκλή Σοφούλη. Ο μοντέρνος ανακαινισμένος χώρος δεν έχασε ούτε ικμάδα από την ζεστασιά του ουζερί που συνδυάζει την παράδοση και την αγάπη για το φαγητό. Εκεί θα βρεις ολόφρεσκα θαλασσινά, ψάρια και αμέτρητα ορεκτικά που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες, πάντα σερβιρισμένα άψογα. Κι όταν τελειώσει η νηστεία αξίζει να δοκιμάσεις τα κρεατικά του, κι αυτά με την ποιότητα που έχει καθιερώσει «Τα Πινελίκια». Αξίζει να σημειωθεί πως «Τα Πινελίκια» εδώ και καιρό προσφέρουν ατομικό μενού 3 πιάτων με κρασί στα 10€, όπως επίσης ατομικό μενού με ψάρι στα 13€. Γιατί η ποιότητα δεν χρειάζεται να είναι απρόσιτη.

INFO

Τα Πινελίκια

Θεμιστοκλή Σοφούλη 89, Καλαμαριά

Τηλ: 2310 – 410.555

Link with «Τα Πινελίκια» ΕΔΩ και ΕΔΩ  

Ευγενία Κουτούβελα 

Ματούλα Καραγιάννη

Τάσος Θωμάς 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ