Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Συνδέοντας την ακαδημαϊκή γνώση με τον επιχειρηματικό κόσμο

Εκπαίδευση μεταπτυχιακών φοιτητών τουριστικών σπουδών από στελέχη κορυφαίων ξενοδοχείων σε ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις

Για πρώτη φορά φέτος, οι φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος MSc in Management (Hotel and Tourism Management) του CITY College, Διεθνούς Τμήματος του Πανεπιστημίου του Sheffield, παρακολουθούν μέρος του μαθήματος ‘Στρατηγική Ξενοδοχειακής Διοίκησης’ στις εγκαταστάσεις των κορυφαίων ξενοδοχείων The MET Hotel, Hyatt και Domotel στη Θεσσαλονίκη. Στα πλαίσια του μαθήματος συμμετέχουν υψηλά διοικητικά στελέχη αυτών των ξενοδοχείων τα οποία κάνουν παρουσιάσεις στους φοιτητές σχετικά με τις πρακτικές που ακολουθούνται.

Πρόκειται για μία καινοτομία στον τρόπο διδασκαλίας του αναδομημένου μαθήματος που έχει στόχο να κατανοήσουν οι φοιτητές πώς λειτουργεί η Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού σε μία ξενοδοχειακή επιχείρηση πέντε αστέρων, καθώς και να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους πάνω σε συγκεκριμένη θεματολογία στην Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού σε ξενοδοχεία, σε διοικητικά στελέχη των παραπάνω ξενοδοχείων.

Τα πρώτα τρία μαθήματα ήδη πραγματοποιήθηκαν στα ξενοδοχεία MET και Hyatt Regency Thessaloniki. Οι φοιτητές έμειναν εντυπωσιασμένοι από την εμπειρία, αναφέροντας ότι συνέβαλαν σημαντικά η κα Γεωργία Ρούσου, Διευθύντρια Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού του ΜΕΤ και απόφοιτη του CITY College καθώς και όλη η ομάδα του ξενοδοχείου ΜΕΤ, και η κα Ματίνα Νικήτα και ο κ. Κωνσταντίνος Πάντης από το Hyatt Regency Thessaloniki. Μέσα στο τρέχον εξάμηνο οι φοιτητές θα παρακολουθήσουν μαθήματα και στις εγκαταστάσεις της Domotel.

Ο Δρ. Giovanni Serafini, Υπεύθυνος Καθηγητής του μαθήματος είπε: «Το μάθημα ‘Στρατηγική Ξενοδοχειακής Διοίκησης’ ξεχωρίζει καθώς συνδυάζει ισορροπημένα την θεωρία με την πράξη. Οι καθηγητές και τα στελέχη που μοιράζονται τις εμπειρίες και την γνώση που απέκτησαν από την καριέρα τους σε πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες προετοιμάζουν άρτια τους φοιτητές μας για τον πραγματικό κόσμο της ξενοδοχειακής διοίκησης.»

 O Δρ. Δημήτριος Νικολαϊδης, Διευθυντής του Τμήματος Επιστημών Διοίκησης και Οικονομία συμπλήρωσε: «Στην προσπάθεια που κάνουμε να συνδεθούμε ακόμα πιο στενά, με την αγορά εργασίας έτσι ώστε να αναπτύξουμε τις απαραίτητες δεξιότητες στον απόφοιτο του 2020, η συνεργασία με τέτοιου βεληνεκούς ξενοδοχειακές μονάδες μόνον οφέλη μπορεί να αποφέρει για τους φοιτητές μας.»      

 Αυτή η καινοτομία είναι συνυφασμένη με την φιλοσοφία του CITY College να προωθεί τη σύνδεση της ακαδημαϊκής γνώσης με τον επιχειρηματικό κόσμο μέσω στρατηγικών συνεργασιών, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους φοιτητές να βλέπουν την εφαρμογή της γνώσης ενώ ακόμα σπουδάζουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έλλη Στάη: Είμαι 70 χρονών - Δεν κάνω διατροφή αλλά γυμνάζομαι (VIDEO)
Σπάνια συνέντευξη παραχώρησε η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια – Τι είπε για τις προσπάθειες να «πετάξει» από πάνω της τον τίτλο της όμορφης
Έλλη Στάη: Είμαι 70 χρονών - Δεν κάνω διατροφή αλλά γυμνάζομαι (VIDEO)
Θεσσαλονίκη: Στη Θέρμη τα νέα εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης
Το νέο σχολικό συγκρότημα θα ανεγερθεί σε οικόπεδο 20 στρεμμάτων στο Νέο Ρύσιο – Τι ανακοινώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Θέρμης
Θεσσαλονίκη: Στη Θέρμη τα νέα εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης