Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Η Ολυμπιακή Φλόγα στη Θεσσαλονίκη! (photos & video)

Δείτε VIDEO από την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στη Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων «Ρίο 2016». Το βωμό στο Λευκό Πύργο άναψε η Ολυμπιονίκης και Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

Έπειτα, ακολούθησε η άφιξη της αντιπροσωπείας επισήμων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Οργανωτικής Επιτροπής «ΡΙΟ 2016» και η έπαρση σημαιών με την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου και των Εθνικών Ύμνων Βραζιλίας και Ελλάδας από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης, μίλησε για «τιμή για τη Θεσσαλονίκη» και το Ολυμπιακό Ιδεώδες. Ακολούθησε η καθιερωμένη ανταλλαγή δώρων.

Έπειτα, πραγματοποιήθηκαν παραδοσιακοί χοροί από το Λύκειο Ελληνίδων, το Σύλλογο Σαρακατσαναίων Ν. Θεσσαλονίκης «Η Ένωση» και την Ένωση Ποντίων Λαγκαδά και Περιχώρων.

Η φλόγα θα διανυκτερεύσει στο Λευκό Πύργο και αύριο στις 09.00, θα αναχωρήσει με προορισμό το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, όπου στις 09.12, θα πραγματοποιηθεί τελετή υποδοχής.

Επόμενος σταθμός της φλόγας θα είναι η Πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού (Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας, Κλεάνθους - Λαμπράκη) στην 4η Δημοτική Κοινότητα, όπου στις 09.42 θα πραγματοποιηθεί η τελετή αφής και παράλληλες εκδηλώσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί στην Οργανωτική Επιτροπή του «Ρίο 2016» στις 27 Απριλίου, στο πλαίσιο τελετής στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ