Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Η Γιορτή της Μητέρας με εκδηλώσεις στο Καρατάσιου! (ΦΩΤΟ)

Μία γιορτή αφιερωμένη στη Μητέρα την Κυριακή 8 Μαΐου στο Καρατάσιου

Ο Δήμος Παύλου Μελά Τμήμα Αθλητισμού Πολιτισμού, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Μητέρα, διοργανώνει εκδήλωση - γιορτή αφιερωμένη στη Μητέρα, την Κυριακή 8 Μαΐου, ώρα 11:00, στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου.

Θα γιορτάσουν μαζί μας:

-Το καλλιτεχνικό σχήμα της Ιωάννας Μαμακούκα που θα ζωντανέψει και θα τραγουδήσει ιστορίες και παραμύθια με τίτλο “ ο κυνηγός και τα πετειναράκια”

-Μικροί Μουσικοί από τα παιδικά τμήματα φλογέρας της φιλαρμονικής του Δήμου

-Χορευτές από τα παιδικά τμήματα Ζumba του μαζικού αθλητισμού του Δήμου

- Έκθεση βιβλίων από τις δημοτικές βιβλιοθήκες του Δήμου.

- Δωράκι έκπληξη στην “καλύτερη” ΜΑΜΑ του κόσμου, δηλαδή … σε όλες τις ΜΑΜΑΔΕΣ!

Πληροφορίες: 2313 302-936, -937

Λίγα λόγια για την Ιωάννα Μαμακούκα

Η Ιωάννα Μαμακούκα είναι Θεατρολόγος – Κουκλοπαίχτρια και δίνει παραστάσεις για παιδιά σε σχολεία, βιβλιοθήκες, μουσεία και άλλους χώρους πολιτιστικών εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη ή αλλού. Επίσης διευθύνει εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού, εμψύχωσης αντικειμένων, μυθοπλασίας, για μικρούς και μεγάλους.

Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Α.Π.Θ., Θεατρολογία στο PARIS III (ειδίκευση: θέατρο και εκπαίδευση, σκηνοθεσία). Παρακολούθησε εργαστήρια σωματικής έκφρασης PARIS III, κλόουν: Phillipe Gaulier, μιμικής: Πλεύσις, χορού: Μ.Μεντέζ, φωνητικής: Μίρκα Γεμεντζάκη, μάσκας: Luc Desmetes, μουσικού θεάτρου:  G.Aperghis, κούκλας: Τάκης Σαρρής κ.ά.

Εργάστηκε ως επιμορφώτρια θεατρικού παιχνιδιού στη Γαλλία (γυμνάσια, λύκεια, ενήλικες) και στην Ελλάδα (σχολή Μωραϊτη, Α.Π.Θ. ΠΑΜΑΚ).

Συνεργάστηκε ως σκηνοθέτης με τις παραμυθούδες Αγνή Στρουμπούλη και Σάσα Βούλγαρη σε παραστάσεις για παιδιά και μεγάλους.

Παράλληλα, έχει διευθύνει πολλά θεατρικά εργαστήρια για παιδιά και εκπαιδευτικούς σε: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Παρίσι και Μασσαλία.

Τα τελευταία χρόνια σε συνεργασία με την θεατρική ομάδα ANGELUS NOVUS και τον σκηνοθέτη  Δαμιανό Κωνσταντινίδη δημιούργησαν και παίζουν έργα μικτών θεατρικών τεχνικών για παιδιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για τον Δήμο Αριστοτέλη το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της Ελληνικός Χρυσός
Μόνο μέσα στο 2023 υλοποιήθηκε πρόγραμμα με 146 έργα και δράσεις ύψους 1.73 εκατ. ευρώ
Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για τον Δήμο Αριστοτέλη το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της Ελληνικός Χρυσός
Αρχαίος οικισμός κάτω από τη Δράμα – Βρέθηκε σε ανασκαφές στο ναό Αγίας Σοφίας
Πολύ σημαντικά ευρήματα, δίνουν στοιχεία για μία άγνωστη περίοδο της πόλης - Αρχαιολογική Συνάντηση γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Αρχαίος οικισμός κάτω από τη Δράμα – Βρέθηκε σε ανασκαφές στο ναό Αγίας Σοφίας