Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν παράσταση μουσικού θεάτρου για παιδιά στο ΑΠΘ

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του θεσμού «ΑΠΘ την Κυριακή»  ...

Η μουσικοπαιδαγωγική ομάδα «ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ» του ΤΕΠΑΕ της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ, παρουσιάζει την παράσταση μουσικού θεάτρου για παιδιά 3-10 ετών, με τίτλο «Τα τρία μικρά μουσικά λυκάκια», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του θεσμού «ΑΠΘ την Κυριακή» που φέτος είναι εντάσσονται στον εορτασμό των 90 χρόνων από την ίδρυση του Πανεπιστημίου. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29/5/16 και ώρα 11.30 το πρωί, στον αύλειο χώρο του Πύργου της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ. Η διάρκεια της παράστασης είναι 60 λεπτά και είσοδος είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για το έργο

 «Τα τρία μικρά μουσικά λυκάκια» είναι μια παράσταση μουσικού θεάτρου για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, εμπλουτισμένη με τεχνικές εμψύχωσης. Το σενάριο, βασισμένο στο γνωστό ¨ανάποδο¨ παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά αποτελεί μια αλληγορία για τη σύγχρονη κοινωνία σχετικά με τη δυσπιστία, τις προκαταλήψεις, την οχύρωση, τις διακρίσεις, τον φόβο για το διαφορετικό, το σκοτεινό μας πρόσωπο. Παράλληλα, είναι ένας ύμνος για τη δύναμη της αγάπης, μια ευχή να βρούμε το ανθρώπινο, φωτεινό μας πρόσωπο και να χτίσουμε μαζί με φίλους το δικό μας «λουλουδένιο σπιτάκι». Και όλα αυτά με τη δύναμη της μουσικής και του παιχνιδιού.

Βασική επιδίωξη των συντελεστών της μουσικοπαιδαγωγικής ομάδας «Παιχνιδιάτορες του Πύργου», πέρα από την ευαισθητοποίηση στα μηνύματα του έργου, είναι η δημιουργική αλληλεπίδραση και η επικοινωνία με το κοινό μέσα από τη ζωντανή εκτέλεση και τη σύζευξη των τεχνών, των τεχνικών εμψύχωσης και του παιχνιδιού. Από μουσικοπαιδαγωγική άποψη, σύμφωνα με τους συντελεστές, η μουσική του έργου δίνει πολλές ευκαιρίες συνειρμών και ενεργητικής μουσικής ακρόασης, καθώς ακολουθεί τις διαβαθμίσεις του κρεσέντο της ιστορίας και παράλληλα κινείται πάνω στα βασικότερα μουσικά στιλ και ακούσματα της νεοελληνικής κοινωνίας.

Πρωτότυπο κείμενο: Ευγένιος Τριβιζάς

Σενάριο - Στίχοι-Μουσική: Νίκος Θεοδωρίδης

Μουσική και φωνητική διδασκαλία: Νίκος Θεοδωρίδης,  Ελευθερία Παντέλα

Σκηνοθετική και σκηνογραφική επιμέλεια: Παιχνιδιάτορες του Πύργου

Φροντιστές: Αντωνία Ανδρεάκη, Μυρτώ Γιάγκου, Γραμματική Μαραντίδου

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες-παιδαγωγοί-εμψυχωτές:

Ντορίνα Ακρίβα, Αντωνία Ανδρεάκη, Μυρτώ Γιάγκου, Στέφανος Γιάλλουρος, Φωτεινή Γκιοργκίνη,  Ελένη Δημοπούλου,   Νίκος Θεοδωρίδης, Ιωάννα Ιμέρ, Παναγιώτα Κασαπίδου, Γραμματική Μαραντίδου, Βίκτωρ Μωυσής,  Ελευθερία Παντέλα,    Ελένη Σαρρή, Βασιλική Τασιούλη, Δέσποινα Φάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί
Ο Απρίλιος θεωρείται ο πιο ζεστός και ξηρός μήνας στην Ταϊλάνδη, αλλά φέτος ο καύσωνας επιδεινώθηκε από το Ελ Νίνιο
Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί