Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Ανοίγει τις πύλες του το Φεστιβάλ Βιβλίου, «παντός καιρού»!

Για 35η χρόνια στην Παραλία της Θεσσαλονίκη το Φεστιβάλ Βιβλίου – Ξεκινάει στις 3 Ιουνίου

Με σύνθημα “το βιβλίο είναι παντός καιρού” το Πανελλήνιο Φεστιβάλ βιβλίου Θεσσαλονίκης αγνοεί τις επιβουλές του καιρού (είναι πλέον τοπικό “ανέκδοτο” το ότι οι ισχυρές μπόρες ξεσπούν στη Θεσσαλονίκη με την έναρξη του Φεστιβάλ βιβλίου στην παραλία), τη μείωση της αναγνωσιμότητας, τη μείωση του αριθμού των εκδοτικών οίκων, τη μείωση και της αγοραστικής δυνατότητας των πολιτών, και επιμένει για 35η συνεχή χρονιά να διοργανώνει το Φεστιβάλ βιβλίου στην παραλία του Λευκού Πύργου.

Αφιερωμένο φέτος στον ποιητή Γιώργο Βαφόπουλο (για τα 20 χρόνια απ το θάνατο του) αλλά και στο επετειακό “Έτος Αριστοτέλη- 2400 χρόνια” , το φεστιβάλ βιβλίου εγκαινιάζεται το ερχόμενο Σάββατο στις 8.30 το απόγευμα και θα διαρκέσει ως και τις 19 Ιουνίου.

Στα στεγασμένα στάντ που έχουν ήδη στηθεί στην παραλία εκτίθενται (και διατίθενται προς πώληση) περί τους 30.000 τίτλους βιβλίων από την ελληνική ξένη βιβλιοπαραγωγή και από 100 εκδοτικούς οίκους της χώρας.

Τα περίπτερα -πωλητήρια των εκδοτικών οίκων θα πλαισιώσουν δεκάδες εκδηλώσεις και δράσεις (παρουσιάσεις βιβλίων, μουσικές βραδιές, συζητήσεις κ.α) που διοργανώνει στην κεντρική εξέδρα του ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας.

Τα περίπτερα των εκδοτών θα είναι ανοιχτά καθημερινά από τις 18.30 ως τις 23.00 και τις Κυριακές και τα πρωινά από τις 11.00 -13.30 και απ τις 18.30 -23.00.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διεθνές Δικαστήριο: Εντολή στο Ισραήλ να αναλάβει δράσεις για τον λιμό στη Γάζα
Τα νέα μέτρα ζητήθηκαν από τη Νότια Αφρική, στο πλαίσιο της εν εξελίξει προσφυγής της με την οποία κατηγορεί το Ισραήλ για γενοκτονία στη Γάζα
Διεθνές Δικαστήριο: Εντολή στο Ισραήλ να αναλάβει δράσεις για τον λιμό στη Γάζα
Θεσσαλονίκη: Πασίγνωστο μαγαζί στο κέντρο ανοίγει ξανά – Με μπιφτέκι, πατάτες κομπλέ
Ο Νίκος Νυφούδης μιλάει στον Τύπο Θεσσαλονίκης για το νέο εγχείρημα δίνοντας μας τα πρώτα insights του νέου «Τίφφανυς» στον πεζόδρομο της Ικτίνου
Θεσσαλονίκη: Πασίγνωστο μαγαζί στο κέντρο ανοίγει ξανά – Με μπιφτέκι, πατάτες κομπλέ