Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: 58χρονος εξαπατούσε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας

Συνελήφθη για απάτη και πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση

Επιδοτήσεις από εταιρία κινητής τηλεφωνίας, με τη σύναψη σχετικών συμβάσεων για τις οποίες χρησιμοποιούσε πλαστά δικαιολογητικά, αποκόμιζε 58χρονος ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη χθες (30-08-2016) στην περιοχή της Άνω Πόλης.

Σε βάρος του συλληφθέντα, σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άνω Πόλης-Αγίου Παύλου για «Απάτη και πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση από πρόσωπο που διαπράττει απάτες και πλαστογραφίες κατ’ επάγγελμα» και «Παραβίαση περιορισμών διαμονής».

Ειδικότερα, την 29-08-2016, ο 58χρονος μετέβη σε υποκατάστημα εταιρίας κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή της Άνω Πόλης, όπου προσποιούμενος τον δικαστικό λειτουργό και επιδεικνύοντας πλαστό Δελτίο Ταυτότητας Δικαστικού Λειτουργού, αιτήθηκε τρεις (3) τηλεφωνικές συνδέσεις, οι οποίες επιδοτούνταν με το χρηματικό ποσό των (650) ευρώ και σύναψε την σχετική σύμβαση.

Πρωινές ώρες χθες (30-08-2016), ο δράστης μετέβη εκ νέου στο υποκατάστημα προκειμένου να παραλάβει τις συνδέσεις και τις συσκευές κινητής τηλεφωνίας, οπότε και συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας «Ζ».

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς, τουλάχιστον από το Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, χρησιμοποιώντας διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας κάθε φορά αλλά και πλαστά έγγραφα, μετέβη σε υποκαταστήματα εταιριών κινητής τηλεφωνίας σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, όπου προέβη στη σύναψη εννέα (9) συμβάσεων παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας αλλά και διαδικτύου, με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους από τις επιδοτήσεις που χορηγούσαν οι εταιρίες για τις συμβάσεις αυτές, ενώ αποπειράθηκε να συνάψει ακόμη (27) συνδέσεις.

Επίσης, σε βάρος του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι διαμονής, για περιπτώσεις απάτης, τους οποίους και παραβίασε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ