Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Σπάνε τζαμαρίες και κλέβουν μαγαζιά – Σε μία νύχτα 6 κλοπές

Μεγάλη ανησυχία για τις κλοπές στον Εύοσμο ...

Έντονη ανησυχία εκφράζουν ιδιοκτήτες καταστημάτων στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης αφού οι επιχειρήσεις τους έχουν γίνει στόχος αδίστακτων διαρρηκτών.

Εδώ και τρεις – τέσσερις εβδομάδες, οι διαρρήξεις στα καταστήματα είναι καθημερινό φαινόμενο στην περιοχή όπως ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ – ΜΠΕ ¨Πρακτορείο 104,9 fm” ο ιδιοκτήτης καταστήματος Πάρης Λεμπετλής.

“Φανταστείτε μέσα σε μία νύχτα, την περασμένη εβδομάδα, χτύπησαν έξι καταστήματα στην ίδια γειτονιά, στο κέντρο του Ευόσμου. Εμείς οι επαγγελματίες αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής ανησυχούμε. Κάτι πρέπει να κάνουμε”.

“Είναι αδίστακτοι και κινούνται πολύ γρήγορα ¨ σημείωσε ο κ. Λεμπετλής και περιέγραψε “έχουν χτυπήσει το δικό μου κατάστημα, δύο καταστήματα συγγενικού μου προσώπου αλλά και φίλων.

Σπάνε τις τζαμαρίες ή την πόρτα, άσχετα από το αν υπάρχει ή όχι συναγερμός. Σε ελάχιστα λεπτά παίρνουν ό,τι βρίσκουν, ταμειακές μηχανές, εμπορεύματα και εξαφανίζονται. Από το δικό μου κατάστημα πήραν παπούτσια παιδικά και από το διπλανό κατάστημα παιδικά ρούχα”.

Όπως υποστήριξε ο ιδιοκτήτης καταστήματος στον Εύοσμο, οι ζημιές που προκαλούν πολλές φορές ξεπερνούν σε κόστος την αξία των εμπορευμάτων που αρπάζουν. “ Η απώλεια της ταμειακής μηχανής είναι μία ταλαιπωρία, εκτός των άλλων υπάρχει μία γραφειοκρατική διαδικασία με την Εφορία για να την αντικαταστήσεις. Είναι και το κόστος βέβαια”.

Οι επαγγελματίες του Ευόσμου σκοπεύουν να τοποθετήσουν ρολά ασφαλείας στα καταστήματα ενώ παράλληλα ζητούν τη συνεργασία του Δήμου και της αστυνομίας προκειμένου να υπάρξει ένα συντονισμένο σχέδιο δράσης για την αποτροπή των αλλεπάλληλων διαρρήξεων “ οι συναγερμοί από ότι φαίνεται δεν μας προστατεύουν. Δεν τους σταματά τίποτα, είναι ένα φαινόμενο σε έξαρση και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί” υπογράμμισε ο κ. Λεμπετλής.

Υπενθυμίζεται πως πολίτης είχε καταγράψει καρέ - καρέ κλοπή σε γνωστό κατάστημα στον Εύοσμο, το περασμένο Σάββατο τα ξημερώματα (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ). 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φάμελλος για πρόταση δυσπιστίας: Η κοινωνία μας έφερε εδώ σήμερα
«Ακόμα κι αν λάβει σήμερα την ψήφο εμπιστοσύνης ο κ. Μητσοτάκης, αυτό δε σημαίνει ότι απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας»
Φάμελλος για πρόταση δυσπιστίας: Η κοινωνία μας έφερε εδώ σήμερα