Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: «Περνούσε» ναρκωτικά από το αεροδρόμιο Μακεδονία – Τι βρέθηκε σε ξενοδοχείο

Έκρυβε ναρκωτικά σε χαρτοκιβώτιο και τα έστελνε στην Κρήτη...

Αεροπορικές μεταφορές ναρκωτικών ουσιών, μέσω του αερολιμένα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, με προορισμό την Κρήτη, κατηγορείται ότι έκανε 46χρονος Έλληνας, που συνελήφθη, ύστερα από έφοδο της δίωξης ναρκωτικών Θεσσαλονίκης σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

Ο 46χρονος επιλέγοντας αεροπορικά δρομολόγια, τα έστελνε από τη Θεσσαλονίκη προς την Κρήτη. Εκτιμάται δε ότι οι ουσίες «ταξίδευαν» μέσα σε χαρτοκιβώτιο και επιμελώς κρυμμένες σε νάιλον συσκευασίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι προκειμένου το περιεχόμενο του φορτίου να μην γίνει αντιληπτό από τις Αρχές, ο 46χρονος κατηγορείται ότι τοποθετούσε στο εσωτερικό του χαρτοκιβωτίου έναν ενισχυτή ήχου, δηλώνοντας τη συγκεκριμένη συσκευή ως προϊόν προς μεταφορά. Ο ίδιος ταξίδευε οδικώς και ακτοπλοϊκώς στην Κρήτη, απ' όπου παραλάμβανε τα ναρκωτικά.

Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ: Στα ίχνη και στη συνακόλουθη σύλληψη ηγετικού στελέχους διεθνούς κυκλώματος εισαγωγής και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, έφτασαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από μεθοδική έρευνα και οργανωμένη επιχείρηση.

Όπως ανακοινώθηκε, πρόκειται για 46χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 46χρονος είχε τον ρόλο της παραλαβής των ναρκωτικών ουσιών από τη Βουλγαρία και της περαιτέρω διακίνησής τους στην Ελληνική επικράτεια.

Συγκεκριμένα, σε έρευνα που διενεργήθηκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο κέντρο της πόλης, όπου διέμενε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•             (2) δέματα ηρωίνης, συνολικού βάρους (311) γραμμαρίων,

•             Χρηματικό ποσό (240) ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών,

•             (2) κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του και

•             (2) αεροπορικά εισιτήρια.

Επίσης, βρέθηκε και κατασχέθηκε (1) χαρτοκιβώτιο, εντός του οποίου περιέχονταν (1) ενισχυτής ήχου και (2) νάιλον συσκευασίες με φελιζόλ, τα οποία χρησιμοποιούσε ο δράστης για την συσκευασία-απόκρυψη της ηρωίνης και την περαιτέρω μεταφορά της από τη Θεσσαλονίκη προς την Κρήτη.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ