Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΕΛ.ΑΣ.: Τρεις -και όχι μια- είναι οι συμμορίες χρηματοκιβωτίων

Αλλεπάλληλα χτυπήματα σε χρηματοκιβώτια επιχειρήσεων στην Αττική και τη Βοιωτία

Πονοκέφαλο στην αστυνομία προκαλούν τα αλλεπάλληλα χτυπήματα σε χρηματοκιβώτια επιχειρήσεων στην Αττική και τη Βοιωτία, με το τελευταίο τα ξημερώματα, σε γνωστή εταιρεία καλλυντικών, στο Βιομηχανικό Πάρκο Μαρκόπουλου.

Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ εκτίμησε, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ότι «οι συμμορίες που 'χτυπούν' τα χρηματοκιβώτια εταιρειών είναι τρεις». Η πρώτη και μεγαλύτερη αποτελείται από κακοποιούς που προέρχονται από ανατολικές χώρες. Οι άλλες δύο που είναι μικρότερες, απαρτίζονται από Ρομά και από άτομα επίσης ανατολικών χωρών.

«Η εκτίμησή μου», πρόσθεσε, «είναι ότι τη δράση της πρώτης και μεγάλης συμμορίας μιμήθηκαν στη συνέχεια οι δύο μικρότερες».

Ο τρόπος δράσης των συμμοριών είναι όμοιος. Τέσσερα έως έξι άτομα εισβάλλουν ξημερώματα στις επιχειρήσεις που έχουν βάλει στο στόχαστρό τους. Οι δράστες έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Ακινητοποιούν τους φύλακες των εταιρειών με την απειλή όπλων ή λοστών και μαχαιριών. Τα μέλη της μεγάλης συμμορίας εισβάλλουν πάντα με όπλα στα χέρια, ενώ των δύο μικρότερων συμμοριών χρησιμοποιούν κυρίως λοστούς ή μαχαίρια.

Όλες οι συμμορίες δένουν τους φύλακες και στη συνέχεια σηκώνουν τα χρηματοκιβώτια. Ορισμένες φορές προσπαθούν πρώτα να τα διαρρήξουν και αν δεν τα καταφέρουν, τότε τα τοποθετούν στο εκάστοτε κλεμμένο αυτοκίνητο, με το οποίο μετακινούνται. Κατά τη διαφυγή τους κλέβουν συνήθως και το αυτοκίνητο του φύλακα.

Η εξάρθρωση των συμμοριών αυτών αποτελεί μία από τις κύριες προτεραιότητες της ΕΛΑΣ, η οποία εκτιμά ότι σύντομα τα μέλη τους θα συλληφθούν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ