Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Ημέρα συλλήψεων χθες - 25 συνολικά για διάφορα αδικήματα

Στο πλαίσιο καθημερινών πεζών και εποχούμενων περιπολιών που έγιναν στο πολεοδομικό συγκρότημα

Στο πλαίσιο καθημερινών πεζών και εποχούμενων περιπολιών, αλλά και ερευνών που πραγματοποιούνται συστηματικά από αστυνομικούς διαφόρων Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Θ. για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας στο Νομό Θεσσαλονίκης, κατά το περασμένο 24ωρο συνελήφθησαν συνολικά 25 άτομα για διάφορα αδικήματα.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφαλείας, Άμεσης Δράσης και Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν ελέγχους, κατά τη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν:

• 2 άτομα για περιπτώσεις κλοπής και 3 άτομα για απόπειρες κλοπών.

Μεταξύ των συλληφθέντων συμπεριλαμβάνεται 44χρονος ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικό της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, που βρισκόταν εκτός Υπηρεσίας, καθώς πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (24-06-2017) στην περιοχή του Ευόσμου, διέρρηξε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και στη συνέχεια αποπειράθηκε να εισέλθει σε οικοδομή.

• 10 άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης από αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ., πρωινές ώρες της 23-06-2017 στην περιοχή του Δενδροποτάμου, δύο ημεδαπών ηλικίας 62 και 40 ετών (γυναίκα – άντρας αντίστοιχα), καθώς η πρώτη αποπειράθηκε να προμηθεύσει έναντι αντιτίμου στον δεύτερο ένα μικροδέμα ηρωίνης.

Επιπλέον, στην κατοχή της 62χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6 μικροδέματα ηρωίνης συνολικού βάρους 6,9 γραμμαρίων και το χρηματικό ποσό των 141 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών, ενώ σε βάρος της εκκρεμεί απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 2 ετών για παράβαση του Νόμου Περί Ναρκωτικών.

• 4 άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα.

• 2 άτομα για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, μεσημβρινές ώρες της 23-06-2017 στο κέντρο της πόλης, 28χρονου αλλοδαπού, ο οποίος κατείχε 379 πακέτα τσιγάρα και 110 συσκευασίες καπνού που στο σύνολό τους δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Σημειώνεται ότι ο συλληφθείς κατά τον έλεγχο επέδειξε, ως αποδεικτικό της ταυτότητάς του, έγγραφο με στοιχεία έτερου ατόμου.

• 2 άτομα που αποπειράθηκαν να ταξιδέψουν αεροπορικώς με πλαστό δελτίο ταυτότητας και δελτίο ταυτότητας έτερου προσώπου, κατά περίπτωση.

• 1 άτομο για ψευδή ανωμοτί κατάθεση,

• 1 άτομο για διακεκριμένη περίπτωση φθοράς

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ