Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: «STOP» σε μεγαλεμπόρους ναρκωτικών – Δέκα συλλήψεις

Βρέθηκαν πάνω από 1,2 κιλά ηρωίνης, σχεδόν 900 γραμμάρια κοκαΐνης, αλλά και πάνω από 6,5 κιλά άγνωστης ουσίας

Εξαρθρώθηκε έπειτα από την έρευνα και τις συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που ενέχεται στην εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά 10 άτομα (7 ημεδαποί – 3 αλλοδαποί) ηλικίας 24 έως 42 ετών, μεταξύ των οποίων και 42χρονος ημεδαπός- διευθύνων την οργάνωση.

Σε βάρος των συλληφθέντων, καθώς και σε βάρος έτερου 42χρονου αλλοδαπού μέλους της οργάνωσης που αναζητείται, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Εγκληματικής οργάνωσης», παράβασης Νόμου «Περί εξαρτησιογόνων ουσιών» και παράβασης Νόμου «Περί όπλων».

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης είχαν ενωθεί τουλάχιστον από τα μέσα Οκτωβρίου του 2016, έχοντας συγκεκριμένη ιεραρχία, δομή και δράση, με σκοπό την εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στην ελληνική επικράτεια, την νόθευσή τους και την περαιτέρω διακίνησή τους.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες (19-07-2017) σε περιοχές του Ευόσμου, του Κορδελιού και της Βέροιας, από αστυνομικούς των παραπάνω Υπηρεσιών, με τη συνδρομή συναδέλφων τους της Ο.Π.Κ.Ε., του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και δικυκλιστών αστυνομικών ομάδων ΔΙ.ΑΣ., εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τα 10 μέλη της οργάνωσης.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, καθώς και σε έρευνες οικιών και οχημάτων τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κάτωθι:

1 κιλό και 224,6 γραμμάρια ηρωίνης,

877 γραμμάρια κοκαΐνης,

11 ναρκωτικά δισκία,

6 κιλά και 688 γραμμάρια άγνωστης ουσίας,

1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,

Συνολικό χρηματικό ποσό 3.467 ευρώ,

14 κινητά τηλέφωνα, 21 πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας και 3 κάρτες sim κινητής τηλεφωνίας,

1 πιστόλι,

40 φυσίγγια και 14 φυσίγγια κρότου,

Μηχανισμοί και εργαλεία που χρησιμοποιούνται για τη νόθευση και τυποποίηση ναρκωτικών ουσιών.

2 τροχοί οχήματος, που χρησιμοποιούνταν για την απόκρυψη ναρκωτικών ουσιών.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν 4 αυτοκίνητα και 1 δίκυκλη μοτοσικλέτα, ως μέσα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης για τη διευκόλυνση της παράνομης δράσης τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μητσοτάκης: Δεν γίνεται να μη διαγράφονται φοιτητές που παρανομούν
«Χρειαζόμαστε όμως και τη συνεργασία των πρυτανικών αρχών, οι οποίες κι αυτές πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν κι αυτές...
Μητσοτάκης: Δεν γίνεται να μη διαγράφονται φοιτητές που παρανομούν