Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μαίνεται η πυρκαγιά στο Κούτσι Νεμέας

Σε δύσβατο σημείο μέσα σε χαράδρα το πύρινο μέτωπο - Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής

Σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Κούτσι Νεμέας, στην Κορινθία.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε δύσβατο σημείο μέσα σε χαράδρα και στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις. Ειδικότερα, 98 πυροσβέστες με 40 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με 24 άτομα, προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, ενώ το έργο τους συνδράμουν οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

«Σήμερα η κατάσταση είναι καλύτερη» δήλωσε ο δήμαρχος Νεμέας Κωνσταντίνος Καλαντζής, ζητώντας να «κηρυχθούν άμεσα και πάλι δασικές οι εκτάσεις που κάηκαν».

Σε ό,τι αφορά τις καταστροφές που προκάλεσε η φωτιά, ο δήμαρχος είπε ότι, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, «έχουν καεί καλλιεργήσιμες εκτάσεις με ελιές και αμπέλια», αλλά όπως πρόσθεσε, «δεν υπάρχει ακόμα σαφής εικόνα, για το μέγεθος της καταστροφής».

Ακόμη, ο κ. Καλαντζής διατύπωσε την εκτίμηση ότι «μετά τις πρώτες βροχοπτώσεις δεν θα είναι εύκολη η πρόσβαση των παραγωγών στις καλλιέργειές τους αφού, λόγω της πυρκαγιάς, το νερό πιθανόν να παρασύρει χώματα και να προκαλέσει ζημιές στους αγροτικούς δρόμους». «Εμείς ως δήμος κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να συντηρούμε την αγροτική οδοποιία» διαβεβαίωσε.

Σημείωσε τέλος ότι «η Πυροσβεστική δούλεψε πάρα πολύ καλά, μέρα-νύχτα» αλλά όπως συμπλήρωσε, «θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότερα εναέρια μέσα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ