Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πτώση αεροσκάφους στην Κερασιά Ροδόπης – Θρίλερ για 2 επιβαίνοντες

Βρέθηκαν συντρίμμια του αεροσκάφους

Ένα φτερό μονοκινητήριου αεροσκάφους που βρέθηκε στην Κερασιά Ροδόπης από τις πυροσβεστικές δυνάμεις της Κομοτηνής, επιβεβαιώνει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, την πτώση του αεροσκάφους που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης στις 12.35, με προορισμό το Βουκουρέστι.

Την πυροσβεστική οδήγησε στο σημείο της πτώσης, το πλήρωμα του στρατιωτικού ελικοπτέρου Super Puma, που απογειώθηκε περίπου στις 17.00 για τον εντοπισμό του αεροσκάφους, το σήμα του οποίου χάθηκε λίγη ώρα μετά την απογείωσή του. Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί το ζευγάρι, που επέβαινε στο μονοκινητήριο.

Το μικρό μονοκινητήριο αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» της Αλεξανδρούπολης, στις 12.35 και το σήμα του οποίου χάθηκε από το FIR της Βουλγαρίας λίγο μετά την απογείωσή του.

Άμεσα η γειτονική χώρα ενημέρωσε το αεροδρόμιο των Αθηνών, καθώς το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης ήταν κλειστό εκείνη την ώρα, με αποτέλεσμα την κινητοποίηση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αερολιμενάρχης, Στέλιος Ζαντανίδης, το αεροσκάφος χάθηκε από το FIR της γείτονος κάπου μεταξύ Ροδόπης, Ξάνθης και Καβάλας.  Στο μονοκινητήριο με προορισμό το Βουκουρέστι, επέβαιναν ένα ζευγάρι Ουκρανών, ενώ την ίδια ώρα απογειώθηκε και ένα δεύτερο ιδιωτικό αεροσκάφος, επίσης με δύο επιβαίνοντες και με τον ίδιο προορισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη