Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Παπούτσια και ρούχα «μαϊμού» σε 22.000 πελάτες – Ο τεράστιος τζίρος

Απάτη μέσω διαδικτύου αποκάλυψε ο ΣΔΟΕ

Κύκλωμα εμπορίας απομιμητικών προϊόντων, κυρίως αθλητικών παπουτσιών επώνυμων κατασκευαστών αλλά και αθλητικών ενδυμάτων και τσαντών, αποκάλυψε το ΣΔΟΕ. Περισσότεροι από 22.000 καταναλωτές είχαν συναλλαχθεί με το κύκλωμα αυτό κατά το ενδεκάμηνο της παράνομης δραστηριότητά του ενώ ο τζίρος του εκτιμάται σε 2 εκατομμύρια ευρώ για το διάστημα αυτό.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το ΣΔΟΕ, κλιμάκια υπαλλήλων των τμημάτων Προστασίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ, αξιοποιώντας πληροφορίες και μετά από ενδελεχή έρευνα, πραγματοποίησαν συντονισμένο έλεγχο στις εγκαταστάσεις εταιρειών παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών και ταχυμεταφορών, καθώς και έρευνα στην οικία εμπλεκομένου προσώπου παρουσία εισαγγελικής λειτουργού.

Οι ως άνω ενέργειες οδήγησαν στην αποκάλυψη παράνομης δραστηριότητας κυκλώματος εμπορίας παραποιημένων – απομιμητικών προϊόντων, κυρίως αθλητικών παπουτσιών επώνυμων κατασκευαστών αλλά και αθλητικών ενδυμάτων και τσαντών, με παραγγελίες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και διανομή μέσω επιχειρήσεων ταχυμεταφορών. Τα μοναδικά στοιχεία επικοινωνίας των συγκεκριμένων ιστοσελίδων παρέπεμπαν σε κινητά τηλέφωνα, με στοιχεία χρηστών που αφορούν σε αλλοδαπά άτομα, στο όνομα των οποίων έχουν ενεργοποιηθεί αρκετές συνδέσεις.

Επιπλέον, για την παραπλάνηση των διωκτικών αρχών χρησιμοποιήθηκαν δύο εταιρείες εγκατεστημένες στη Βουλγαρία, οι οποίες φέρονταν να εμπορεύονται τα πιο πάνω είδη, ενώ στην πραγματικότητα η διεύθυνση και οργάνωση όλων των παράνομων εμπορικών δραστηριοτήτων γινόταν στην Ελλάδα. Ο κύκλος εργασιών του ενδεκάμηνου, στο οποίο αναπτύχθηκε η ως άνω δραστηριότητα, ανέρχεται στο ποσό περίπου των 2.000.000 €, χωρίς να προκύπτει κανένα παραστατικό αγοράς, ούτε να εκδίδεται κανένα παραστατικό πώλησης.

Κατασχέθηκαν:

- χρηματικό ποσό 15.000€,

- ποσότητα απομιμητικών εμπορευμάτων, που ήταν έτοιμα για παράδοση στους πελάτες καταναλωτές και

- ένα επιβατηγό Ι.Χ.

Δεσμεύθηκε - σε εταιρεία ταχυμεταφορών - χρηματικό ποσό 48.000€.

Συνελήφθησαν, με τη βοήθεια αστυνομικών της Οικονομικής Αστυνομίας, τρία άτομα και αναζητούνται τουλάχιστον δύο. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Αθηνών, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Αντιμετωπίζουν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για πλήθος οικονομικών κ.λ.π. αδικημάτων.

Η έρευνα από την Υπηρεσίας συνεχίζεται, σε συσχετισμό και με άλλες παράνομες εισαγωγές απομιμητικών εμπορευμάτων προς πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση, όπου από την επεξεργασία των κατασχεθέντων και λοιπών στοιχείων προκύπτει ότι οι καταναλωτές που συναλλάχτηκαν με τους ανωτέρω εμπλεκόμενους υπερβαίνουν τους 22.000, απευθύνουμε έκκληση προς τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται μέσω του διαδικτύου και σε κάθε περίπτωση να ζητούν τα απαραίτητα φορολογικά στοιχεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Με αύξηση - ρεκόρ σε θεατές και επισκέπτες ολοκληρώθηκε το 26ο ΦΝΘ
Φέτος πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 300 προβολές σε φυσικούς χώρους και προβλήθηκαν 250 ντοκιμαντέρ μεγάλου και μικρού μήκους
Θεσσαλονίκη: Με αύξηση - ρεκόρ σε θεατές και επισκέπτες ολοκληρώθηκε το 26ο ΦΝΘ
eurojackpot
Eurojackpot: Αυτό είναι το νέο παιχνίδι που κάνει τα όνειρα... πραγματικότητα

Ήρθε και στην χώρα μας για να κάνει τα όνειρα μας πραγματικότητα! Το Eurojackpot με τα τεράστια έπαθλα ξεκίνησε και στην Ελλάδα,...

Eurojackpot: Αυτό είναι το νέο παιχνίδι που κάνει τα όνειρα... πραγματικότητα