Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Επιχείρηση της ΕΜΑΚ για απεγκλωβισμό οικογένειας στο Βαρικό Πιερίας

Το κτήμα μέσα στο οποίο βρίσκονταν πλημμύρισε - Προβλήματα από την κακοκαιρία στην περιοχή

Επιχείρηση της ΕΜΑΚ με βάρκα στήθηκε στην Πιερία και συγκεκριμένα στην περιοχή του κόμβου Βαρικού, προκειμένου να απομακρυνθούν τέσσερα άτομα, μία οικογένεια κτηνοτρόφων, από το σπίτι τους καθώς το κτήμα μέσα στο οποίο βρίσκεται έχει πλημμυρίσει.

«Οι άνθρωποι δεν κινδυνεύουν. Βρίσκονται ασφαλείς σε αγροτική κατοικία, ωστόσο επειδή έχει πλημμυρίσει όλο το κτήμα γύρω από το σπίτι, επιχειρεί η ΕΜΑΚ με μία βάρκα για να τους απομακρύνει», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Συντονιστής Θεσσαλονίκης του Πυροσβεστικού Σώματος, Δημοσθένης Αναγνωστάκης.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της νύκτας κλιμάκια της Πυροσβεστικής έκαναν επιχειρήσεις άντλησης υδάτων σε 7 περιπτώσεις στην περιοχή της Παραλίας στην Κατερίνη. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, Χαράλαμπο Στεργιάδη, η περιοχή της Παραλίας Κατερίνης δεχόταν και τη νύχτα νερά λάσπες και φερτά υλικά από τους χειμάρρους που κατέβαιναν από τα βουνά.

Υπάλληλοι και μηχανήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δουλεύουν εντατικά σε περιοχές και σημεία που θεωρούνται επικίνδυνα. «Το πρόβλημα εστιάστηκε στην Πιερία όπου εκτάσεις πλημμύρισαν από τους χειμάρους. Η μικρή ύφεση δεν μας αφήνει να χαλαρώσουμε γιατί η ΕΜΥ έχει προβλέψει νέα επιδείνωση. Συνεργεία της Περιφέρειας εργάζονται και διανοίγουν ρέματα προκειμένου αυτά να μην υπερχειλίσουν».

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας δέχθηκε συνολικά 434 κλήσεις για άντληση υδάτων. Από την κακοκαιρία επλήγη περισσότερο η Πιερία, όπου η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης επενέβη για να μεταφέρει 38 άτομα σε ασφαλή σημεία.

Ειδικότερα, στην Κατερίνη η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε 300 κλήσεις για άντληση υδάτων, στη Βέροια 54, στην Αλεξάνδρεια 30, στο Λιτόχωρο 25, στη Νάουσα 15, στην Έδεσσα 10.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί
Ο Απρίλιος θεωρείται ο πιο ζεστός και ξηρός μήνας στην Ταϊλάνδη, αλλά φέτος ο καύσωνας επιδεινώθηκε από το Ελ Νίνιο
Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί