Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δολοφονία-μυστήριο φοιτητή στην Κάλυμνο - Μαρτυρία "φωτιά" του διασώστη

Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα για τη δολοφονία του φοιτητή

Δεκάδες είναι τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από τη δολοφονία του φοιτητή Νίκου Χατζηπαύλου, ο οποίος αγνοούταν για έξι μέρες στην Κάλυμνο.

Η σορός του βρέθηκε περίπου 100 μέτρα από το σημείο που είχε εντοπιστεί το ποδήλατο του, ενώ τα παπούτσια του και οι κάλτσες του  βρέθηκαν 20 χιλιόμετρα μακρυά, στην άλλη άκρη του βουνού, πάνω στην άσφαλτο και συγκεκριμένα στο Βαθύ Καλύμνου. Προφανώς οι δράστες τα πέταξαν εκεί για να δυσχεράνουν τις έρευνες.

Ο αδικοχαμένος φοιτητής του Πολυτεχνείου φέρεται να έχει δολοφονηθεί, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις θέλουν ο ή οι δολοφόνοι του να μετακίνησαν τη σορό του στο σημείο που εντοπίστηκε.

Ένα 15χρονο αγόρι εντόπισε τη σορό

Τον άτυχο Νίκο Χατζηπαύλου εντόπισε ένας 15χρονος, το απόγευμα του Σαββάτου (25/11) λίγο πριν από τις 17:00. Ο νεαρός βρέθηκε στην περιοχή για να κόψει κλαδιά για ξόβεργα. Μόλις αντίκρισε τη σορό του νεαρού άρχισε έντρομος να φωνάζει. Κάτοικοι της περιοχής έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει και κάλεσαν τις Αρχές.

Άμεσα στο χώρο έσπευσαν ο διοικητής του Α.Τ Καλυμνίων και στελέχη για να διερευνήσουν την υπόθεση.

Σενάρια για το σκηνικό της δολοφονίας

Η σορός του άτυχου Νίκου βρέθηκε ανάσκελα (με μία κλίση προς τα δεξιά) σε τυμπανιαία κατάσταση, μελανή και φέρει θλαστικά τραύματα σε διάφορα σημεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει και τραύμα στο κεφάλι.

Από το πρώτα στοιχεία, φαίνεται ότι η σορός μεταφέρθηκε στο συγκεκριμένο χώρο και πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Η αποκάλυψη του εθελοντή διασώστη που φέρνει τα πάνω - κάτω

Πρόκειται για μία περιοχή που στην κυριολεξία χτενίστηκε από τις επίγειες δυνάμεις που διενεργούσαν τις έρευνες κατ’ έπανάληψη. Ο Κώστας Βάλβης από την Εθελοντική ομάδα διασωστών Θήρας είπε πως και ο ίδιος αλλά και υπόλοιποι που ερευνούσαν στην περιοχή, είχαν περάσει πολλές φορές από το συγκεκριμένο σημείο, χωρίς όμως να εντοπίσουν κάτι. 

Το πτώμα θα παραμείνει μέχρι σήμερα (26/11) στο σημείο που εντοπίστηκε, φυλασσόμενη εν αναμονή του Ιατροδικαστή που αναμέται να μεταβεί στο νησί.

Επίσης στο νησί θα μεταβεί κλιμάκιο εξειδικευμένων αξιωματικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.  

Το χρονικό της εξαφάνισης

Ο 21χρονος φοιτητής ζούσε στην Αθήνα και επισκέφτηκε την μητέρα του το περασμένο Σαββατοκύριακο (18/11) στην Κάλυμνο, η οποία είναι διορισμένη καθηγήτρια στο νησί.

Το μεσημέρι της Κυριακής (19/11) πήρε το ποδήλατο του αδερφού του και είπε στη μητέρα του ότι βγαίνει για μια βόλτα και ότι θα επιστρέψει, «μαμά, πάω μια βόλτα με το ποδήλατο και επιστρέφω», ήταν τα τελευταία λόγια του Νίκου Χατζηπαύλου.

Καθώς η νύχτα έπεφτε και ο νεαρός δεν είχε φανεί, η μητέρα του ανησύχησε και ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία. Όπως είπε στην αστυνομία γιος της θα πήγαινε μια βόλτα στον Προφήτη Ηλία, μια ερημική δύσβατη περιοχή του νησιού.

Αμέσως, ξεκίνησε έρευνα της αστυνομίας και το ποδήλατο του νεαρού εντοπίστηκε στη περιοχή του Προφήτη Ηλία. Δύο μέρες αργότερα βρέθηκαν τα παπούτσια του και οι κάλτσες που φορούσε την ημέρα της εξαφάνισης. Τα προσωπικά του αντικείμενα είχαν αναγνωριστεί από την μητέρα του.

Πηγή: kalymnos-news.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρένο για Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε γεμάτο επιβάτες - Φωτιά κοντά στις γραμμές
Η αμαξοστοιχία IC54 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη) παραμένει σταθμευμένη στον Σ.Σ Λειβαδιάς, λόγω πυρκαγιάς πλησίον των γραμμών
Τρένο για Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε γεμάτο επιβάτες - Φωτιά κοντά στις γραμμές