Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στη φυλακή η μητέρα του νεογνού που βρέθηκε στα σκουπίδια

Σύμφωνα με βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών

Στη φυλακή θα οδηγηθεί η 19χρονη μητέρα του νεογέννητου, η σωρός του οποίου βρέθηκε σε κάδο σκουπιδιών στην Πετρούπολη, μετά τη διαφωνία που είχαν ανακριτής και εισαγγελέας για το θέμα της προσωρινής κράτησής της.

Με βούλευμα που εξέδωσε, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών έλυσε τη διαφωνία κρίνοντας ότι η νεαρή πρέπει να προφυλακιστεί για τον φόνο τού νεογέννητου μωρού της στα τέλη Φεβρουαρίου, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Έτσι, η 19χρονη εντός της ημέρας θα οδηγηθεί στην φυλακή, όπου ήδη βρίσκεται η 54χρονη μητέρα της, η οποία είχε κριθεί προφυλακιστέα μετά την απολογία της. Οι δύο γυναίκες είναι αντιμέτωπες με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία.

Υπενθυμίζεται, ότι για την ποινική μεταχείριση της μητέρας του βρέφους, ο ανακριτής εξέφρασε την άποψη πως θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερη, ενώ ο εισαγγελέας είχε ταχθεί υπέρ της προσωρινής κράτησής της.

Το Συμβούλιο, που κλήθηκε να λύσει τη διαφωνία, αξιολόγησε τα στοιχεία τής υπόθεσης και την προσωπικότητα της νεαρής κατηγορούμενης και τελικά υιοθέτησε την εισαγγελική άποψη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Αθωώθηκε φοιτητής – Για ρίψη πυρσού σε αστυνομικούς στο ΑΠΘ
Είχε ταυτοποιηθεί από τις αστυνομικές Αρχές ένα 24ωρο μετά το περιστατικό, με βάση τον σωματότυπο και τον ρουχισμό του
Θεσσαλονίκη: Αθωώθηκε φοιτητής – Για ρίψη πυρσού σε αστυνομικούς στο ΑΠΘ
ΔΥΠΑ: Ξεκινά από αύριο η προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα
Σε επιδοτούμενους ανέργους, δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας, επιδόματος γονικής άδειας και επιδόματος εργασίας
ΔΥΠΑ: Ξεκινά από αύριο η προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα