Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σπείρα Ρουμάνων φέρεται ότι έκλεψε 20 εξωλέμβιες μηχανές

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι αλλοδαποί το τελευταίο δίμηνο αφαίρεσαν είκοσι εξωλέμβιες μηχανές και εξαρτήματα σκαφών από παραθαλάσσιες περιοχές των νομών Χαλκιδικής και Λάρισας

Προτίμηση σε εξωλέμβιες μηχανές σκαφών είχε σπείρα Ρουμάνων, η οποία εξαρθρώθηκε από τις Αστυνομικές Αρχές. Ως μέλη της ταυτοποιήθηκαν τέσσερις άντρες, ηλικίας από 25 έως 46 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι αλλοδαποί το τελευταίο δίμηνο αφαίρεσαν είκοσι εξωλέμβιες μηχανές και εξαρτήματα σκαφών από παραθαλάσσιες περιοχές των νομών Χαλκιδικής και Λάρισας. Η αξία των κλοπιμαίων προσεγγίζει, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους, τις 140.000 ευρώ. Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, οι δράστες, όλοι υπήκοοι Ρουμανίας, μετέφεραν τις μηχανές με οχήματα στην πατρίδα τους, όπου εκτιμάται ότι τις παρέδιδαν σε συνεργό τους, προκειμένου να προωθηθούν στην αγορά ως μεταχειρισμένες.

Στην κατοχή των αλλοδαπών βρέθηκαν πλαστά τιμολόγια αγοράς για να φαίνεται ότι δήθεν είχαν αποκτήσει νόμιμα τις μηχανές. Ακόμη, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν φαρμακευτικό σκεύασμα το οποίο φαίνεται ότι χρησιμοποιούσαν για να αναισθητοποιήσουν σκύλους-φρουρούς των χώρων στάθμευσης των σκαφών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι τέσσερις Ρουμάνοι συνελήφθησαν σύμφωνα με τη νομοθεσία περί αλλοδαπών, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Χαλκιδικής που παρέπεμψε την υπόθεση σε ανακριτή.

Η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί τυχόν συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τσαφούλιας: Οι Έλληνες δεν είμαστε καλοί γονείς – Και να θέλαμε, δεν μας αφήνουν
Τι είπε σχετικά με την πορεία του στη σκηνοθεσία, την οικογένειά του και όσα τον προβληματίζουν στην ελληνική κοινωνία
Τσαφούλιας: Οι Έλληνες δεν είμαστε καλοί γονείς – Και να θέλαμε, δεν μας αφήνουν