Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ανέβασε στο facebook γυμνές φωτογραφίες 16χρονης!

Δικογραφία σε βάρος 22χρονου σχημάτισε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Δικογραφία σε βάρος 22χρονου σχημάτισε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επειδή ανάρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης γυμνές φωτογραφίες και βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου 16χρονης.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία της μητέρας της 16χρονης, σύμφωνα με την οποία άγνωστος προέβη στη δημοσίευση υλικού της ανήλικης σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς επίσης και σε κοινοποίηση του υλικού, μέσω προσωπικού μηνύματος, σε ανήλικο φίλο της.

Σύμφωνα με την καταγγελία, άγνωστος προσέγγισε την ανήλικη σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και κατάφερε μέσω πιέσεων και απειλών να της αποσπάσει τις γυμνές φωτογραφίες και το οπτικοακουστικό υλικό.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών παρήγγειλε τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας διενεργήθηκε αστυνομική έρευνα των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων και πραγματοποιήθηκε αλληλογραφία με την σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, από όπου προέκυψε η εμπλοκή του 22χρονου.

Oπως διαπιστώθηκε, προκειμένου να διατηρήσει την ανωνυμία του και να καταστήσει δύσκολο τον εντοπισμό του, κατά τη σύνδεση του με τον επίμαχο λογαριασμό αποκτούσε πρόσβαση από ελεύθερα ασύρματα δίκτυα, στην ευρύτερη περιοχή του τόπου κατοικίας του.

Ο δράστης αναγνωρίσθηκε από την παθούσα ως κάτοχος του επίμαχου προφίλ, αλλά δεν συνελήφθη, διότι δε συνέτρεχαν σε βάρος του οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε θα επανυποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Κάθε ανήλικος ηλικίας κάτω των 13 ετών δεν θα μπορεί, χωρίς να συνοδεύεται από έναν ενήλικο, να κυκλοφορεί από τις 23.00 έως τις 06.00 σε δημόσιους...
Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους
Ένας καθηγητής του Χάρβαρντ μιλά για τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών που διατρέχουν όσοι αμελούν τη στοματική τους υγιεινή
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους