Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση κατά εκδότη και δημοσιογράφων

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος απήγγειλε ο εισαγγελέας σε βάρος του εκδότη και των δύο δημοσιογράφων

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος απήγγειλε ο εισαγγελέας σε βάρος του εκδότη και των δύο δημοσιογράφων που συνελήφθησαν χθες για υπόθεση εκβίασης σε βάρος επιχειρήσεων δημόσιου και ιδιωτικού δικαίου.

Οι τρεις κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν μετά το μεσημέρι ενώπιον του εισαγγελέα που άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό το οικονομικό όφελος, εκβίαση κατ' επάγγελμα και κατά συναυτουργία και για δωροδοκία. Επιπλέον δίωξη για την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί όπλων ασκήθηκε σε βάρος του εκδότη.

Σε δηλώσεις του λίγο πριν από την προσαγωγή των τριών κατηγορουμένων στον εισαγγελέα, ο συνήγορος του εκδότη Αλέξης Κούγιας αμφισβήτησε τη «σπουδαιότητα της υπόθεσης όπως αναδεικνύεται από τα ΜΜΕ» και τόνισε πως ο εντολέας του αρνείται κάθε εμπλοκή σε παράνομες πράξεις.

Ο κ. Κούγιας εξέφρασε την άποψη πως από τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει υπόψη του «δεν δικαιολογείται η σπουδαιότητα της υπόθεσης όπως έχει αναδειχθεί από τα ΜΜΕ», ενώ αμφισβήτησε και το υλικό καταγεγραμμένων συνομιλιών που περιλαμβάνεται στη δικογραφία λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι συνομιλίες μου θυμίζουν περισσότερο… σενάριο». Ο δικηγόρος του εκδότη έκανε λόγο για «ερμηνεία συνομιλιών που καταγράφονται αποσπασματικά», εκ μέρους των αστυνομικών ενώ ειρωνευόμενος την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης είπε πως εντολέας του φέρεται μέλος εγκληματικής οργάνωσης «που απαρτίζεται από τρεις εκ των οποίων τον έναν δεν τον γνωρίζει».

Απέδωσε επίσης την όλη εμπλοκή του εντολέα του σε «προσπάθεια κάποιων που έχουν θιγεί από δημοσιεύματα, να μετατρέψουν τον εκδότη σε εκβιαστή ενώ είναι μάχιμος δημοσιογράφος που ασχολείται με πολιτική, κοινωνία και αθλητικά».

Η δικογραφία για την υπόθεση των τριών διαβιβάζεται σε ανακριτή ενώπιον του οποίου θα κληθούν να λογοδοτήσουν οι τρεις κατηγορούμενοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ