Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

To Oktoberfest γίνεται… ελληνικό για ένα Σ/Κ σε μεγάλο ξενοδοχείο! (ΦΩΤΟ)

Γιορτή μπύρας για τρίτη χρονιά στο Elatos Resort & Health Club

Της Ευγενίας Κουτούβελα 

Μπορεί να έχουμε επιστρέψει εδώ και καιρό στους φουλ εργασιακούς ρυθμούς μας και το καλοκαίρι να αποτελεί πλέον μία γλυκιά ανάμνηση, αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να βάλουμε τον εκδρομικό μας εαυτό στη βαλίτσα μαζί με τα μαγιό!

Ο Οκτώβριος είναι ο ιδανικός μήνας για εξορμήσεις σε μέρη ζωσμένα στο πράσινο που θα αποτελούν την τέλεια διέξοδο για τα τριήμερα που έρχονται ή για μία σύντομη απόδραση αναζωογόνησης το Σαββατοκύριακο.

Και για να μας δώσει μία εκδρομική αφορμή Το Elatos Resort & Health Club διοργανώνει το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται (13-15 Οκτωβρίου) για τρίτη συνεχή χρονιά το δικό του Oktoberfest! Και φέτος θα παρουσιάσει την ελληνική εκδοχή της γερμανικής γιορτής μπίρας καλώντας όλους τους φίλους του σε μια μοναδική εμπειρία στην καρδιά του ελατοδάσους.

Όσοι επιλέξουν το resort θα απολαύσουν το Σάββατο 14 Οκτωβρίου μία σειρά από θεματικές δραστηριότητες που θα αφορούν ένα barbeque με food&beer pairing από επιλεγμένες ελληνικές μικροζυθοποιίες συνδυασμένες με τοπικές και γερμανικές λιχουδιές! Ποικιλίες αλλαντικών και τυριών από Ελλάδα και Γερμανία, ζουμερά κρέατα  και λουκάνικα στο bbq, παραδοσιακά γερμανικά εδέσματα, λαχταριστά γλυκά και αφράτες μηλόπιτες θα συνοδεύσουν τη γιορτή που θα ξεκινήσει νωρίς το μεσημέρι και θα κορυφωθεί το βράδυ με ένα karaoke party με ζωντανή μουσική στο μπαρ του Club House.

Όμως οι εκπλήξεις του Σαββατοκύριακου 13-15 Οκτωβρίου δεν περιορίζονται στη γαστρονομία αλλά επεκτείνονται και στις αθλητικές δραστηριότητες!

Οι εξειδικευμένοι συνεργάτες του Elatos Resort & Health Club σας προσκαλούν να τους ακολουθήσετε σε μια πεζοπορία στο Εθνικό Μονοπάτι Ε4, ενώ η ομάδα του Elatos Mountain Wellness - Discover a better you θα σας προσφέρει στιγμές ευεξίας μέσα από fitness δραστηριότητες, aqua classes και μαθήματα yoga. Το Elatos Spa by Apivita ολοκληρώνει την εμπειρία της φθινοπωρινής απόδρασης στο βουνό με τις πιο αναζωογονητικές θεραπείες ομορφιάς και χαλάρωσης.

Χλωρίδα & Πανίδα

Η Απέραντη Φυσική Ομορφιά του Παρνασσού

Για τους λάτρεις της φύσης και του βουνού, η Αράχωβα είναι η αφετηρία εξόρμησης σε απίστευτης ομορφιάς γωνιές του Παρνασσού. Αμέτρητα μονοπάτια και διαδρομές οδηγούν σε καταπράσινα λιβάδια και καταρράκτες που το ύψος τους ξεπερνά τα 80μ.

Χλωρίδα

Ο Εθνικός Δρυμός Παρνασσού χαρακτηρίζεται από μεγάλο χλωριδικό πλούτο και από φυτικά είδη ιδιαίτερης επιστημονικής σημασίας - σπουδαιότητας και έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών βοτανικών επιστημόνων και ερασιτεχνών από πολύ παλιά.

Στη δασική βλάστηση κυριαρχεί η Κεφαλληνιακή ελάτη. Ο Δρυμός φιλοξενεί σημαντικό αριθμό φυτικών ειδών, τα περισσότερα των οποίων βρίσκονται στις ψηλότερες κορυφές του Παρνασσού. Στα ελατοδάση συναντά κανείς πολλά είδη αγριοκορομηλιάς, κραταίγου και αρκεύθου, μεμονωμένα ή σε μικρές ομάδες, ενώ στη Β.Α πλευρά του βουνού υπάρχουν συστάδες από μαύρη πεύκη.

Η χλωρίδα της περιοχής αποτελείται από 619 είδη και 153 υποείδη. Τα περισσότερα είδη του χλωριδικού καταλόγου ανήκουν στην κατηγορία των αρωματικών, φαρμακευτικών και δηλητηριωδών ειδών, ενώ πολλά από αυτά έχουν πολύτιμες φαρμακευτικές ιδιότητες.

Η βλάστηση στον Παρνασσό είναι κληρονομιά εκείνης που κατά τον Όμηρο ήταν τόσο πυκνή ώστε ούτε ο ήλιος ούτε η βροχή μπορούσε να τη διαπεράσει.

Και αυτή τη σεζόν το Elatos Resort & Health Club ετοιμάζει τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις για στιγμές που θα μείνουν αξέχαστες. Δραστηριότητες για όλη την οικογένεια, θεατρικές παραστάσεις για παιδιά, συλλογή μανιταριών ανάμεσα στα έλατα, βραδιές fondue  και, φυσικά, wellness retreats είναι κάποιες μόνο από τις επιλογές.

Για τους μικρούς μας φίλους το καλοκαίρι λειτουργεί για ένα μήνα ως κατασκήνωση για παιδιά ηληκίας 7-14 ετών με τίτλο Elatos Mountain Summer Resort Adventures.

Το Elatos Resort & Health Club διανύει με επιτυχία τον 21 χρόνο ζωής, όπως δήλωσε στο Typosthes.gr η κα Κοντοπούλου, του σε μία κατάφυτη έκταση 100 στρεμμάτων και διαθέτει 39 σαλέ χωρητικότητας από 2-6 άτομα. Αποτελεί την τέλεια οικογενειακή ή ρομαντική απόδραση αλλά και την ιδανική επιλογή για business bonding, συνέδρια και εκδηλώσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εσωτερικό του διαθέτει θερμαινόμενη πισίνα πλαισιωμένη από ξύλο και πέτρα που ατενίζει το πράσινο. Ενώ απέχει μόλις μισή ώρα από το μαντείο των Δελφών και σε κοντινή απόσταση από το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού!

Εσείς ακόμη να κλείσετε δωμάτιο;

Καλές μας αποδράσεις!

Φωτογραφίες: Νίκος Δανιηλίδης, Κώστας Αρβυλιάς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ