Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ημέρες κρασιού σε γνωστά ξενοδοχεία – Μεγάλη γιορτή για το κρασί!

Sofitel Wine Days για τους λάτρεις του κρασιού

H Sofitel, το luxury brand του ομίλου AccorHotels, ανακοινώνει τη διεξαγωγή των «Sofitel Wine Days» για το 2017. Σε όλα τα ξενοδοχεία Sofitel, από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 31 Οκτωβρίου 2017, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις οινολογικές τους γνώσεις μέσα από ένα ταξίδι στον κόσμο των κρασιών.

Μία σειρά εκδηλώσεων από maîtres sommeliers προσφέρει στους φιλοξενούμενους την ευκαιρία να περιπλανηθούν σε μία «οδύσσεια» ευχάριστων εκπλήξεων και να ανακαλύψουν σπάνιες και εξωτικές γεύσεις για τους ουρανίσκους τους. Χάρη σε αυτήν την πρωτοβουλία, τα 120 ξενοδοχεία του Ομίλου γιορτάζουν από κοινού το κρασί και το Γαλλικό «art de vivre» σε όλο τον κόσμο.

ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΡΑΣΙΟΥ, ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΤΗΣ SOFITEL ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ

Ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος είναι παραδοσιακά μήνες τρύγου στη Γαλλία. Για το λόγο αυτό, η Sofitel επέλεξε αυτήν την περίοδο για να συνδέσει τα ξενοδοχεία της με την ετήσια εκδήλωση «Wine Days - Ημέρες Κρασιού», που φέτος διεξάγονται από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 31 Οκτωβρίου. Οι Ημέρες Κρασιού αντιπροσωπεύουν μια ξεχωριστή οινολογική εμπειρία για τους επισκέπτες δίνοντας τους την ιδανική ευκαιρία να ανακαλύψουν την τεχνογνωσία του  δημοφιλούς brand του ομίλου AccorHotels. Εδώ και 50 χρόνια, η Sofitel  έχει εξελίξει την τεχνογνωσία της σε αυτόν τον τομέα, χάρη στους maîtres sommeliers, με τους οποίους συνεργάζεται, και σε μια επιλογή από εξαιρετικά κρασιά που εξυπηρετούν αυτή την περίσταση. Αυτή η παγκόσμια πρωτοβουλία εορτασμού φέρνει κοντά ξενοδοχεία από όλον τον κόσμο και περιλαμβάνει εκδηλώσεις, που θα ευχαριστήσουν τους λάτρεις των εκλεκτών κρασιών, αλλά και τους ερασιτέχνες που θέλουν να ανακαλύψουν τα μυστικά του κρασιού.

ΜΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΚΡΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 6ΗΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ WINE DAYS

Η Γαλλία φημίζεται διεθνώς για το κρασί της, που οφείλει τη μοναδικότητά του στον πλούτο των αμπελιών και την ποικιλία των σταφυλιών, ωστόσο τόσο η Ευρώπη, όσο και οι υπόλοιπές περιοχές του κόσμου, έχουν να επιδείξουν μία μεγάλη ποικιλία. Με αυτό το σκεπτικό, η Sofitel διοργανώνει και φέτος μια πραγματική περιοδεία στον κόσμο των κρασιών. Οι sommeliers έχουν επιλέξει μια παλέτα διεθνών κρασιών και θα δώσουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να ανακαλύψουν την ιδιαιτερότητα και τη «γευστική» ταυτότητα του καθενός. Περιοχές φημισμένες για τα κρασιά τους - Αυστραλία, Αργεντινή, Πορτογαλία και Νέα Ζηλανδία - θα συμμετέχουν στην επίδειξη στοχεύοντας σε ένα ταξίδι των αισθήσεων.

Στα ξενοδοχεία θα διοργανωθούν πολλές γευστικές δοκιμές, εκδηλώσεις με επίκεντρο κρασιά απ’ όλον τον κόσμο, συναντήσεις και ανταλλαγές απόψεων με τοπικούς εμπειρογνώμονες. Στο Sofitel Athens Airport οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν εξαιρετικά cocktails με βάση το κρασί στο μπαρ Άρτεμις και ένα μενού με συνδυασμούς κρασιών στο εστιατόριο Μεσογαία, που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για τον εορτασμό των Sofitel Wine Days. Επίσης, οι επισκέπτες του ξενοδοχείου θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε βραδιές γευσιγνωσίας  ενώ θα διοργανωθεί και γευσιγνωσία κρασιού σε συνδυασμό με τυριά για σπουδαστές τουριστικών επαγγελμάτων.

Σχετικά με τα Sofitel

Το Sofitel, luxury brand του ομίλου AccorHotels, συνδυάζει την τοπική κουλτούρα με την art de vivre à la française, για να προσφέρει μοναδικές στιγμές στους διεθνείς ταξιδιώτες που αναζητούν εμπειρίες γεμάτες κομψότητα.

Όσοι επισκέπτονται ένα από τα 120 ξενοδοχεία των Sofitel απολαμβάνουν μία εμπειρία που διακρίνεται για το υψηλό επίπεδο αρχιτεκτονικής και διακόσμησης, πολιτισμού, γαστρονομίας και ευεξίας. Σε όλο τον κόσμο, τα Sofitel προσφέρουν στους ταξιδιώτες που αναζητούν διαμονή σε ένα μοντέρνο περιβάλλον, ένα συνδυασμό τοπικού πολιτισμού και γαλλικής «art de vivre». Κάθε ξενοδοχείο ξεχωρίζει για τις υπηρεσίες "cousu-main", την κομψή διακόσμηση και την εμπνευσμένη και δημιουργική γαστρονομία. Ξενοδοχεία Sofitel βρίσκονται σε μεγάλες πόλεις όπως το Παρίσι, το Λονδίνο, το Βερολίνο, τη Νέα Υόρκη, το Ρίο ντε Τζανέιρο, το Ντουμπάι, τη Σαγκάη, καθώς και σε προορισμούς στο Μαρόκο, την Αίγυπτο, την Ταϊλάνδη ή ακόμα και τη Γαλλική Πολυνησία.

Ο Όμιλος AccorHotels είναι παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα των ταξιδιών και του lifestyle, καθώς και ένας πρωτοπόρος στον τομέα της υιοθέτησης της ψηφιακής τεχνολογίας, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες σε περισσότερα από 4.100 ξενοδοχεία, θέρετρα και κατοικίες, καθώς και σε περισσότερες από 3.000 εξαιρετικές ιδιωτικές κατοικίες ανά τον κόσμο.

To menu του μήνα στην Αθήνα

Wine pairing menu Mesoghaia

Παραδοσιακό κριθαρότο με γαρίδες και ξύσμα μοσχολέμονου

Κτήμα Άλφα, Μαλαγουζιά

Κόκορας κρασάτος με καραμελωμένα κρεμμυδάκια εσαλότ και σκιουφιχτά

Κτήμα Άλφα, Ξινόμαυρο 

Κρέμα σοκολάτας πάνω σε τραγανή βάση feuillantine

Τσάνταλης, Μοσχάτο Λήμνου Αλεξανδρείας

Καφές ή τσάι

€ 32,00 KAT’ ATOMO

sofitel.com | accorhotels.com

Συνταγή Cocktail

Κρασί ποικιλίας Μαλαγουζιά 130ml

Λικέρ Cointreau 20ml

Ανάμικτα σταφύλια των ντόπιων ποικιλιών Ξινόμαυρο και Λημνιό 30gr

Φρέσκο κουμκουάτ 8gr

Φρέσκος χυμός λεμονιού 15ml

Σουμάδα 10ml

Ανγκτοστούρα πορτοκαλιού 2 σταγόνες

Σε ένα σέικερ αναδεύουμε τα σταφύλια, το κουμκουάτ, το φρέσκο χυμό λεμονιού και το Cointreau. Προσθέτουμε τη μαλαγουζιά με τη σουμάδα και την ανγκοστούρα πορτοκαλιού. Γεμίζουμε το σέικερ με πάγο και ανακατεύουμε. Διπλοσουρώνουμε και σερβίρουμε σε κολονάτο ποτήρι κρασιού με πάγο.

Σερβίρισμα

Σερβίρουμε σε κολονάτο ποτήρι κρασιού με πάγο και διακοσμούμε με σταφύλια, κουμκουάτ και λίγα φύλλα μέντας στην κορυφή!

Καλή μας απόλαυση!

Απολάυστε υπέυθυνα το Wine Cocktail που δημιουργήθηκε ειδικά για Sofitel Wine Days.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: «Σε κίνδυνο Κορώνεια και Βόλβη» - Ερώτηση Μυλόπουλου στην ΠΚΜ
Ερώτηση της παράταξης «ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας» για τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας και υποβολή προτάσεων για την αποκατάσταση των...
Θεσσαλονίκη: «Σε κίνδυνο Κορώνεια και Βόλβη» - Ερώτηση Μυλόπουλου στην ΠΚΜ