Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

KASAI: Το εστιατόριο – «φλόγα» με… σούσι πλάι στην πισίνα στη Θεσσαλονίκη!

Μία γευστική εμπειρία με «νότες» Άπω Ανατολής

Ο κόσμος του σούσι επιστρέφει για 2η χρονιά φέτος το καλοκαίρι και μας προσκαλεί να τον απολαύσουμε στον πιο elegant χώρο της Θεσσαλονίκης! Το «Kasai Teppanyaki and Sushi Restaurant» ανοίγει τις πύλες του για δεύτερο σερί καλοκαίρι και μας προσκαλεί για βράδια με… άρωμα Άπω Ανατολής!

Δίπλα στην εμβληματική πισίνα του ξενοδοχείου Nikopolis υπό το φως του φεγγαριού το μοναδικό «Kasai» και πάλι για φέτος να σας ταξιδέψει στην Ιαπωνική και Nikkei κουζίνα με αρώματα και γεύσεις που θα ταξιδέψουν σε έναν μαγικά γευστικό κόσμο όχι μόνο για τους οπαδούς της ιαπωνικής κουζίνας αλλά και όσους θέλουν να μυηθούν στα μυστικά της και μέχρι τώρα δεν είχαν την ευκαιρία.

Η μύηση στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου ξεκινά από την είσοδο στο εστιατόριο, που επιμελήθηκε ο αρχιτέκτονας Άκις Μπογδάνος. Η elegant αισθητική κυριαρχεί μπαμπού, άνθη, κλαδιά, πάνελ που χωρίζουν διακριτικά τους χώρους δίπλα στην τεράστια πισίνα υπό το φως του φεγγαριού δημιουργούν μία μαγική, αυθεντική ατμόσφαιρα Άπω Ανατολής.

Πάμε όμως να δούμε και τις γεύσεις που ξεχώρισαν στο Kasai Teppanyaki and Sushi Reastaurant (το οποίο στα Ιαπωνικά σημαίνει «φλόγα») και μας έκαναν να «μεταφερθούμε» γευστικά… Η σαλάτα Ebi αποτελεί σταθερή αξία και επιλογή πολλών που επισκέπτονται το Kasai, το Ceviche με ψάρι ημέρας είναι από τις γεύσεις που πρέπει να δοκιμάσει κάποιος ενώ και τα maki sushi rolls, nigiri και sashimi αποτελούν μέρος σχεδόν κάθε τραπεζιού.

Μοναδικές επιλογές με ιαπωνικές γεύσεις που «απογειώνουν» τον ουρανίσκο αποτελούν, στα κυρίως πιάτα, το «The Black Cod» (ψητό Black Cod μαριναρισμένο με miso) και το «Robusuta» (αστακός ψητός με μαγιονέζα yuzu και μαριναρισμένα φύκια) τα οποία απολαμβάνετε κάτω από τις ελληνικές ελιές που «παντρεύονται» αρμονικά στο χώρο δίνοντας το έναυσμα στη φαντασία να ταξιδέψει σε συνδυασμό με τα αρώματα που αναβλύζουν…

Την παράσταση αναμένεται φέτος να κλέψει το Black Agnus με γευστικές πινελιές  της Άπω Ανατολής ενώ μοναδικότητα των τόσο ξεχωριστών πιάτων του «Kasai Restaurant» αποτυπώνεται και στα υλικά και τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιoύνται στα πιάτα αφού αυτά προέρχονται απευθείας από την Ιαπωνία ενώ τα λαχανικά που χρησιμοποιούνται «μεγαλώνουν» στον βιολογικό κήπο του Nikopolis! Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο «Kasai» δεν θα βρείτε ιαπωνικές νότες μόνο στα φαγητά αλλά και στα ποτά αφού διαθέτει ουίσκι και μπύρες ιαπωνικές για να ολοκληρώσει έτσι την ιαπωνική εμπειρία που θα ζήσετε στο εστιατόριο!

Ιδανική επιλογή για να γλυκαθείτε στο τέλος του γεύματος σας αποτελεί το «Yuzu Cheese Cake»!

Τι γίνεται όμως αν είστε των πιο «κλασσικών» γεύσεων; Στο Nikopolis θα βρείτε και το εστιατόριο «Dome Real Cuisine» το οποίο ξετυλίγει στο πιάτο σας τα μυστικά της διεθνούς κουζίνας με κύριο συστατικό του μενού, που επιμελείται ο πολύπειρος σεφ Στέφανος Σταμίδης, το κρέας. Τα επιλεγμένα κρεατικά «κλέβουν» την παράσταση στο ωριμαντήριο του εστιατορίου το οποίο δεσπόζει στη σάλα.

Την απόλυτη γευστική εμπειρία που μπορεί να προσφέρει το Hotel Nikopolis έρχεται να ολοκληρώσει το bar «Nereau» το οποίο δίνει μία άλλη διάσταση στα γευστικά cocktails αποτελώντας την καλύτερη επιλογή για να «ηρεμήσουν» οι αισθήσεις μας και να χαλαρώσουμε στο ήρεμο περιβάλλον του δημιουργώντας παράλληλα την επιθυμία να ξαναβιώσουμε την απόλυτη γευστική εμπειρία της Θεσσαλονίκης!

INFO

Kasai Teppanyaki and Sushi Restaurant

Hotel Nikopolis Thessaloniki, Ασκληπιού 16-18, Θεσσαλονίκη,

Τηλ. 2310 401000, 2310 401048

Από Τρίτη έως Κυριακή 20:00-00:00

Tip: Το «Kasai» έχει και αυτόνομη ξεχωριστή είσοδο από τον χώρο του parking το οποίο προσφέρεται δωρεάν

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ